Brandul Lactag – afaceri de 58 mil. lei în 2018

Brandul românesc Lactag a înregistrat o cifră de afaceri netă de aproximativ 58 milioane de lei în 2018, în creștere cu 36% comparativ cu anul precedent. La sfârșitul lui 2018, businessul principal, de procesare lapte, care reprezintă 59% din cifra de afaceri netă a companiei, a înregistrat o creștere de 39% față de aceeași perioadă a anului precedent, și un profit operațional de aproximativ 800.000 de lei.

Adriean Asan-Mic, administrator special Lactag: „Pentru perioada următoare ne propunem o creștere sustenabilă și profitabilă a activității de bază și împreună cu specialiștii din echipa CITR să implementam cu succes planul de reorganizare, astfel încât să găsim cele mai bune soluții financiare, atât pentru creditorii, cât și pentru acționarii Lactag.”

Aurel Podariu, Senior Partner CITR: „Vom continua să eficientizăm linia de business procesare lactate – principala sursă de venit a companiei – și să limităm pierderile prin implementarea prevederilor planului, astfel încât să generăm suficient excedent pentru îndeplinirea previziunilor.”

CITR și Lactag își propun continuarea restructurării acelor activități care nu contribuie la dezvoltarea companiei și valorificarea liniilor de business care nu se află în planurile de viitor ale companiei. Printre acestea se numără fabrica de procesare carne „Pe Gustate” de lângă Craiova și lanțul de magazine, care momentan nu sunt folosite la adevăratul lor potențial.

Fabrica de procesare carne „Pe Gustate” are o capacitate de 20 tone/zi. Achiziționată în 2013, fabrica este echipată modern, la cele mai înalte standarde europene din domeniu.
După valorificarea liniei de business procesare carne și a lanțului de magazine, în urma cărora vor fi achitate o parte din creanțele prevăzute în planul de reorganizare, CITR și

Lactag estimează o scădere a cifrei de afaceri globale la circa 35 de mil. lei în 2019, dar o creștere a profitului operațional a liniei de procesare lapte de 25% în trimestrul IV de reorganizare.

Licitația publică pentru valorificarea Fabricii de procesare carne „Pe Gustate”, de lângă Craiova, va avea loc în data de 04.04.2019, începând cu ora 11:00, iar cei interesați de investiție sunt invitați să depună documentația cel târziu cu 24 de ore înaintea desfăsurării licitaţiei, la sediul CITR.

Lactag funcţionează ca societate pe acţiuni din 1991, pe structura fostei ICIL Argeș, înfiinţată în 1962. Din iulie 2012, societatea a trecut sub o nouă conducere – 91% din acţiunile companiei au fost preluate de Robert Iriza şi Adriean Asan-Mic. După o perioadă de creștere și listarea la bursă, compania a cerut intrarea în procedură de insolvență, în anul 2016, sub administrarea judiciară a CITR.

CITR este parte a CITR Group, primul grup de firme din România specializat în remedii personalizate pentru companiile aflate în impas economic.