Bere fara gluten: Indulgenta fara compromisuri

Tehnologia brevetata Doehler permite productia de bere fara gluten din orz sau grau
Advertorial

Pana in prezent, singurul mod de a produce bere fara gluten era folosirea unor materii prime precum meiul, hrisca, orezul sau porumbul. Gustul acestor produse nu este comparabil cu cel al berii fabricate in mod traditional. O tehnologie speciala, dezvoltata si brevetata de Doehler, face posibila acum indepartarea aproape a intregului gluten din berea fabricata traditional. Tot ce ramane in produsul finit sunt urme de gluten atat de mici incat berile pot fi vandute ca fiind „fara gluten”. Gustul lor nu poate fi distins de cel al berii conventionale.

Tehnologia dezvoltata de Doehler poate fi integrata in procesul clasic de fabricare a berii fara modificari semnificative si are la baza tratarea cu enzime cu etapele ulterioare de filtrare: In timpul procesului de fermentare si maturare, se foloseste tratarea cu enzime pentru a lega proteinele care contin gluten astfel incat fractiuni de gluten pot fi indepartate in procesul ulterior de filtrare. Enzimele necesare sunt produse in modul obisnuit, respectiv fara folosirea de microorganisme modificate genetic.
Tehnologia Doehler pentru reducerea glutenului este unica in lume prin faptul ca este fara organisme modificate genetic. In procesele alternative cu enzime pentru producerea berii fara gluten, glutenul este aproape sfaramat in fragmente mai mici, care raman in bautura.
Pentru oamenii care sufera de boala celiaca, consumul de gluten duce la inflamarea membranei mucoase a intestinului mic, avand un impact considerabil asupra sanatatii. Aproximativ unu la suta din populatia din intreaga lume sufera de boala celiaca. De asemenea, intre sase si zece la suta din populatia din intreaga lume este sensibila la gluten si prin urmare cauta alternative fara gluten. In plus, din ce in ce mai multi oameni, care nu sufera nici de sensibilitate la gluten, nici de boala celiaca, opteaza pentru produse fara gluten. Avand in vedere aceste tendinte, numarul de produse fara gluten din intreaga lume a crescut in medie cu aproximativ 20% pe an intre 2009 si 2014.
Tehnologia brevetata Doehler face posibila producerea de bere fara gluten din malt de orz sau grau, fara folosirea de substante modificate genetic. Berea produsa folosindu-se acest proces are acelasi gust si proprietati calitative ca si berea cu gluten.
Orice fabrica de bere poate folosi tehnologia descrisa pentru tratarea cu enzime a propriului must de bere in baza unei licente. Expertii de la Doehler ofera suport in implementarea proceselor si definirea nivelului ideal de tratare cu enzime, si ofera asistenta in productia de testare si analizele de gluten. In plus, Doehler furnizeaza toate enzimele necesare. Doehler_Malt_Cereals1
De asemenea Doehler ofera un portofoliu de concentrate de must de bere care sunt deja fara gluten. Aceste musturi de bere concentrate sunt baza berii de inalta calitate care poate fi produsa separat la fabrica de bere sau pregatita imediat pentru fermentare. Astfel Doehler ofera fabricilor de bere, micro-fabricilor de bere si celor care isi prepara bere acasa optiuni multiple pentru producerea berii fara gluten, de inalta calitate.

Despre Doehler:

Döhler (www.doehler.com) este promotor si furnizor global de ingrediente naturale, sisteme de ingrediente si solutii integrate bazate pe tehnologie pentru industria alimentara si a bauturilor. Cu sediul central in Darmstadt / Germania, Doehler detine 23 de unitati de productie, 48 birouri de vanzari si centre de aplicare, precum si activitati de vanzari in peste 130 de tari. Mai mult de 3.500 de angajati dedicati ofera clientilor nostri solutii integrate pentru alimente si bauturi, de la concept la realizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here