Auchan şi Leroy Merlin vor să amenajeze un centru de spitalizare pentru bolnavii de COVID-19

489

Retailerii Auchan și Leroy Merlin vor să amenajeze un centru de spitalizare pentru bolnavii de Covid-19, noncritici. Astfel, o clădire aparținând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoșoaia, va fi transformată într-un centru de primire, triere, cazare și tratare preliminară a bolnavilor infectați cu coronavirus, care nu se află în stare critică.

Spațiul de 7.500 m2 care aparține Leroy Merlin este dotat cu toate utilitățile de bază (apă, energie, canalizare, etc.). După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităților medicale decise de Guvernul României, pentru a fi operată de către cadre medicale profesioniste.

Parteneriatul a beneficiat încă de la început de suportul companiilor Ceetrus, Oney și Decathlon, iar o serie de lucrări pregătitoare au fost realizate deja de companii de servicii, precum: Sinclea, Dass, Damart, Avicompact. Compania Romcarton a anunțat, de asemenea, că intenționează să doteze spațiul cu paturi.

Managementul celor două companii de retail solicită acum implicarea altor parteneri din mediul de business pentru definittivarea rapidă a proiectului.

„Stimați oameni de business, dragi conducători de companii, vă adresez acest mesaj colegial de implicare și solidaritate: vă așteptăm alături de noi, sprijinul vostru este foarte important. Știu că mulți ați apreciat deja această idee, vă invit acum să o concretizăm și vă mulțumesc în avans!” a declarat Ionuț Ardeleanu, director general Auchan Retail România, inițiator al proiectului.

„Invităm companiile din România să susțină acest important proiect, prin furnizarea de materiale, lucrări și servicii, atât de necesare amenajării. Companii de construcții, de instalații, de mobilier, de produse textile, de transport, de echipamente medicale, de soluții dezinfectante, de servicii, bănci și instituții financiare, ONG-uri etc., toate sunt invitate să participe cu produse și servicii la amenajarea rapidă a acestei unitați pre-spitalicești” a mentionat Frederic Lamy, director general Leroy Merlin.