Cine sunt cele mai mari companii din industria de distribuție în retail şi HoReca

587

Afacerile celor mai mari 20 distribuitori de produse FMCG în retail și HoReCa se ridică la 8,4 miliarde de lei ((1,76 miliarde de euro), conform datelor oficiale disponibile până la acest moment la Ministerul de Finanţe.

Cel mai mare distribuitor în retail și HoReCa din România a fost Aquila Group, companie raportând o cifră de afaceri de 360 de milioane de euro în 2018. De asemenea, cei mai mari 10 jucători au concentrat aproape 40% din cifra de afaceri cumulată realizată de un număr de 131 de distribuitori din ţara noastră.

Doar două din cele 20 de companii din top 20 au înregistrat o scădere a afacerilor în 2018. Profitul cumulat al acestor 20 de companii din top a fost de 135,4 milioane de lei.

Cinci din cei mai mari 20 de distribuitori au reuşit o creştere a cifrei de afaceri de peste 10%.

Aquila Group, lider pe piața serviciilor integrate de distribuție, logistică și transport în segmentul produselor de larg consum și al bunurilor de folosință îndelungată, a achiziționat Agrirom, distribuitor național și furnizor de servicii logistice pentru produse alimentare congelate și ambientale.

Câteva luni mai târziu, în 2019, pachetul majoritar de acţiuni al firmei Interbrands Marketing & Distribution din România a fost achiziţionat de Orbico Group, unul dintre cei mai mari distribuitori de bunuri de larg consum din Europa Centrală și de Est.

Pentru 2019, estimările arată un avans considerabil la aproape 16,6 miliarde de lei.

Iată doar câteva dintre concluziile pe care vă invităm să le regăsiţi în paginile unei ample analize lansate chiar în această săptămână de publicaţia Modern Buyer în parteneriat cu KeysFin, unul din principalii jucători de pe piața locală de business information.

În peste 160 de pagini, ediţia cu numărul V a analizei “Distribuitori în Retail și HoReCa” oferă profesioniştilor din diverse domenii, date cheie ale sectorului de distribuţie, prin prisma prezentării unor informaţii calitative şi financiare pentru 131 de distribuitori din toate județele țării. Cu suportul partenerilor de la KeysFin, în acest an, în completarea informaţiilor calitative, am introdus noi indicatori financiari cu ajutorul cărora să putem reflecta şi mai în detaliu evoluţia business-urilor din industria de distribuţie. Tot în premieră, raportăm aceşti indicatori pentru o perioadă de 5 ani.

Structura analizei

Partea I
• Tablou general al dinamicii sectorului de distribuție în ultimii 5 ani (top național, topuri regionale, analiza informaţiilor calitative şi financiare pentru 131 de jucători din industrie)

Partea II

Profil detaliat pentru 131 de distribuitori naționali și regionali. Prezentăm indicatori cheie precum:
• Date de identificare companie;
• Indicatori calitativi: Aria de acoperire teritorială a fiecărui distribuitor (judeţele acoperite), Canale de vânzare deservite, Parteneri, Categorii de produse din portofoliu, Depozite (număr, suprafaţa, amplasare, regimul de temperatură), Flota auto, Numărul mediu de clienţi, Numărul mediu de angajaţi;
• Indicatori financiari pentru ultimii 5 ani: Cifra de afaceri, profitul/pierderea netă, Marja netă (Rezultat net/Cifra de afaceri), ROE (indicator ce reflectă eficienţa utilizării capitalurilor acţionarilor şi se determină ca raport între profitul net obtinut de entitate şi capitalul propriu), ROA (indicator ce măsoară gradul de rentabilitate al intregului capital investit în entitate şi se determină ca raport între rezultatul net al exercitiului şi totalul activelor entităţii), numărul de angajaţi.

Analiza “Distribuitori în Retail și HoReCa” este un produs unic pe piaţa internă, actualizat anual, oferind atât date furnizate direct de antreprenorii şi managerii din sector cât şi informaţii culese din surse oficiale (Ministerul de Finanţe ş.a.). Ghidul este disponibil în format pdf, având un design modern ce vă permite identificarea rapidă a informațiilor.

Lansează o comandă!

Analiza poate fi achiziționată la prețul de 250 de euro + TVA. Pentru a comanda acest produs vă rugăm să ne transmiteţi solicitarea dumneavostră la office@modernbuyer.ro. Tot în premieră companiile care vor achiziționa această analiză vor putea utiliza gratuit, timp de o lună o serie de funcționalități avansate ale aplicației mobile KeysFinder ce oferă acces la informații complexe despre companiile din România, informații ce pot fi relevante pentru afacerea dumneavoastră.

Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați și telefonic: Aurelia Grigorescu 0767.11.88.33 sau Cristi Brinca 0733.933.967

Modern Buyer – Prezentă de 12 ani pe piața românească, publicația online Modern Buyer a dezvoltat mai multe instrumente de lucru necesare profesioniștilor din industria de retail și FMCG, dar și o platformă de evenimente de afaceri specializate pe care o puteti consulta pe www.modernbuyer.ro

KeysFin oferă servicii de informatii de afaceri despre firmele din România și din străinătate prin intermediul unor instrumente dedicate. KeysFin deţine şi aplicaţia KeysFinder, prin intermediul căreia utilizatorii pot accesa usor şi rapid situaţii financiare, indicatori şi informaţii juridice de la peste 4 milioane de entități economice din România.

Mulţumim partenerilor care au susţinut realizarea şi lansarea acestei analize: