Auchan Retail France operează reduceri de personal în țara de origine

Auchan Retail France a anunțat pe 14 ianuarie 2020 că peste 500 de locuri de muncă vor fi eliminate, în urma unui plan de plecare voluntară, ca parte a proiectului de redresare economică, pe termen lung. Pentru a fi „mai atenți la nevoile și așteptările noi ale pieței”, conducerea Auchan Retail France consideră că, în continuare, „compania trebuie să își adapteze forma de organizare și metodele de lucru, chiar dacă acest lucru presupune pierderea a aproximativ 517 locuri de muncă”, scrie presa franceză.

Planul de plecare voluntară le-a fost prezentat astăzi, 14 ianuarie 2020, reprezentanților sindicali din Lesquin (departamentul Nord) și Marcq-en-Baroeul (Nord-Pas de Calais).


„Noile așteptări ale consumatorilor impun ca businessul să evolueze”. Pentru a obține eficiență operațională și agilitate, Auchan Retail intenționează să-și reorganizeze funcțiile-suport de pe teritoriul Franței”, a anunțat conducerea retailerului francez. În acest context, „există un plan de reorganizare”, care impune ca actualele echipe să fie „redimensionate”.

Planul de plecare voluntară vizează „angajații din sediul central și responsabilii-produs ai Auchan Retail Franța, precum și din serviciile de asistență pentru organizarea în teritoriu a activităților de vânzări, nu angajații din magazine.

Potrivit presei franceze, 677 de posturi vor fi eliminate, respectiv, 652 din cele ocupate în prezent, în timp ce 135 de posturi vor fi create, rezultând astfel o reducere de 517 locuri de muncă.

Acțiunile multinaționalei franceze, cu sediul central la Lille, vizează „revenirea la un echilibru financiar și o schimbare profundă până în 2022”, ceea ce va implica „reducerea costurilor de exploatare”, cu „ambiția de a ajunge la economii de costuri de aproape 1,1 miliard de euro, pe termen lung”.


Grupul francez a demarat în prima parte a anului 2019 planul său de „redresare economică”, prin scoaterea la vânzare a 21 de unități (inclusiv 13 supermarketuri), ceea ce a presupus disponibilizarea unui număr de angajați cuprins între 700 și 800 de persoane. În iulie 2019, conducerea Auchan anunța că a găsit cumpărători pentru zece dintre unitățile scoase la vânzare.