Athénée Palace Hilton Bucharest devine InterContinental Athénée Palace Bucharest

ANA Hotels anunță semnarea contractului de management cu compania IHG Hotels & Resorts pentru hotelul Athénée Palace din București, astfel de la 1 Ianuarie 2023 acesta devine InterContinental Athénée Palace Bucharest. InterContinental Athénée Palace Bucharest devine astfel singurul hotel din România operat sub brandul InterContinental Hotels & Resorts și va impune noi standarde în domeniul turismului de lux.

IHG Hotels & Resorts (IHG) va opera în baza unui contract de management hotelul „Athénée Palace, deținut de ANA Hotels, grup hotelier cu capital românesc 100%. Modificările propriu-zise vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, iar contractul se va derula pe o perioadă de 20 ani.

Rebranding-ul „Athénée Palace” va fi un proces de tranziție laborios și va fi susținut atât de echipa hotelului, care este una foarte performantă și care rămâne stabilă, cât și de specialiștii noului operator IHG.

„Pentru că trăim într-o perioadă a digitalizării, trecerea de la un operator la altul va fi treptată, fără a fi resimțită de clienți.”, subliniază George Copos, proprietarul ANA Hotels.

„Dotările hotelului, atât cele din camere, cât și cele din spațiile publice, precum restaurantele și sălile de conferințe, se vor situa la cele mai ridicate standarde de operare ale grupului „InterContinental” și necesită un amplu proces de investiții. În toată această perioadă de tranziție, hotelul rămâne deschis clienților”, adaugă proprietarul „ANA Hotels.

Investițiile în restaurarea clădirii istorice „Athénée Palace” depășesc 40 milioane de euro și au ca obiectiv creșterea nivelului de confort și alinierea sa cu marile hoteluri de lux din lume.

În cadrul procesului de renovare au fost folosite cele mai noi tehnologii din domeniu, materiale naturale de o calitate superioară, acordându-se o mare atenție eficienței energetice a clădirii și mediului înconjurător.

Amplul proiect de modernizare a început în anul 2020 și s-a derulat în două etape. Prima fază a renovării s-a finalizat în vara anului 2021 și a vizat renovarea celor 132 de camere ale ”Aripii Noi”, iar cea de-a doua fază a reabilitării a avut ca obiectiv fațada hotelului și cele 151 de camere din „Aripa Istorică”, construită în 1914.

Renovarea camerelor și a fațadei s-a încheiat, iar lucrările la spațiile publice se vor finaliza până la sfârșitul anului (recepția hotelului, Lobby, Café Athénée, Club Lounge, sălile de conferințe).

Reputația brandului InterContinental la nivel global, precum și experiența IHG Hotels & Resorts de peste75 de ani de activitate în domeniul turismului internațional de lux, au fost doar câteva dintre motivele care au determinat managementul ANA Hotels să aleagă ca partener acest grup.

InterContinental este unul dintre cele mai importante lanțuri internaționale de hoteluri de lux din lume și unul dintre cele mai mari branduri globale de înaltă clasă, cu peste 200 de hoteluri din categoria „luxury”, incluzând clădiri emblematice din cele mai renumite capitale ale lumii, precum și resorturi exclusiviste.

Unele dintre cele mai faimoase hoteluri din lume operate sub acest brand de IHG sunt InterContinental Paris – Le Grand, InterContinental London Park Lane, InterContinental New York Times Square, InterContinental Los Angeles Downtown, InterContinental Grand Stanford Hong Kong.

Hotelul Athénée Palace, parte integrantă a grupului hotelier ANA Hotels, are o istorie de 108 ani și este unul dintre simbolurile istorice și arhitecturale ale Bucureștiului.

Hotelul Athénée Palace face parte din cel mai mare grup hotelier privat românesc, ANA Hotels. Compania deține și operează de asemenea hotelurile Crowne Plaza Bucharest, trei unități hoteliere la Poiana Brașov – Ana Hotels Sport, Bradul și Poiana, și Ana Hotels Europa, care include și centrul SPA -ANA Aslan Health Spa, din Eforie Nord.

Brandul InterContinental Hotels & Resorts face parte din renumitul grup IHG Hotels & Resorts” (IHG), lider internațional în domeniul ospitalității, având peste 6.000 de proprietăți hoteliere cu peste 880.000 de camere, în aproape 100 de țări și 1.800 în curs de dezvoltare, 17 branduri și unul dintre cele mai mari programe de loialitate hotelieră din lume, IHG One Rewards.

InterContinental Hotels Group PLC este holdingul grupului și este înregistrat în Anglia și Țara Galilor. Aproximativ 325.000 de oameni lucrează în hotelurile și birourile corporative ale IHG la nivel global.