AMRCR: „Reducerea TVA la alimente se va reflecta in totalitate in pretul de la raft”

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) da asigurari ca masura recenta a Guvernului de a reduce TVA la alimente de la 24% la 9% va fi reflectata in totalitate de pretul de la raft.
„AMRCR considera ca reducerea TVA trebuie sa ajunga in buzunarul consumatorului si membrii asociatiei si-au manifestat disponibilitatea de a transfera aceasta reducere in pretul final al produselor. Prin urmare, acesta va scadea cu cota aferenta redusa”, a declarat Dan Sucu, presedintele AMRCR.
Potrivit AMRCR, masura Guvernului va avea rezultate pozitive, mult mai mari decat cele estimate de analistii economici.
„Am avut de-a lungul timpului semnale din partea consumatorilor potrivit carora marirea TVA a fost cea mai mare greseala economica a unui Guvern din ultimii 20 de ani. Apreciem, asadar, intentia de a corecta o politica fiscala care a afectat deopotriva consumatorul si mediul de afaceri. Ne bazam, de asemenea, pe promisiunea Guvernului de a micsora TVA la 20% si pentru celelalte produse, astfel incat si clientii care vor sa cumpere pantofi, imbracaminte, obiecte sanitare sau mobila sa se bucure de calitate la preturi accesibile”, a mai spus Dan Sucu.
Membrii AMRCR precizeaza, de asemenea, ca vor incerca sa colaboreze cu prioritate cu acei producatori care au inteles importanta aplicarii acestor masuri pentru consumatorul final si arata ca cei care nu vor proceda la scaderea cotei de TVA se vor autoexclude din piata.

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania, asociatie profesionala constituita in anul 2003, are in acest moment urmatorii membri: Auchan, Billa, Brico-Depot, Carrefour, Cora, Dedeman, Domo Retail, Hornbach, Kaufland, Lidl, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny Market, Praktiker, Profi si Selgros. AMRCR este reprezentanta Romaniei la Eurocommerce si membra a Confederatiei Patronale „Concordia”.