Ahold Delhaize – profit net de 407 milioane euro în primul trimestru

513
Credit foto: Koen Van WEEL/AFP/Getty Images)

Ahold Delhaize raportează în primul trimestru al anului 2018 o creștere solidă a vânzărilor și marje mai mari, o creștere marcantă a veniturilor din exploatare și o creștere puternică a venitului net, la un schimb valutar constant.

În trimestrul încheiat la 31 martie, grupul a obținut un profit net de 407 milioane euro, în creștere față de cele 356 milioane euro obținute în aceeași perioadă a anului precedent. La cursul de schimb valutar constant, profitul net a crescut cu 15%.

„Vânzările nete pe primul trimestru au crescut cu 2,5%, la cursul de schimb valutar constant, până la 14,9 miliarde de euro, fiind susținute de o performanță solidă a magazinelor fizice și de creșterea puternică a afacerilor online.”, a anunțat Dick Boer, directorul executiv al Ahold Delhaize.

Vânzările nete în online au crescut cu 23%, corespunzător cu planurile grupului de a obține, până în 2020, vânzări de aproape 5 miliarde de euro doar din online.
În România, Mega Image a înregistrat o creștere a vânzărilor de 19%, rezultat datorat atât creșterii de 11,9% din vânzările în termeni comparabili, cât și datorită noilor deschideri de magazine.

„Odată cu numirea lui Frans Muller, care mă va succeda în calitate de CEO pe 1 iulie, sunt convins că echipa noastră puternică de lideri va continua să stimuleze inovația și creșterea atât în magazinele fizice, cât și în online, că vom aduce valoare adăugată stakeholderilor și că ne vom respecta promisiunea de a fi un loc mai bun în care să îți faci cumpărăturile.”

Mega Image face parte din grupul Ahold Delhaize, companie nou formată în urma fuziunii Delhaize și Ahold, finalizată la 23 iulie 2016. Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde 482 magazine în București, Constanța, Ploiești, Brașov, Targoviste etc., sub mărcile Mega Image (216), Shop&Go (264), Gusturi Românești (2).