Zarea va scadea preturile de lista la bauturile spirtoase, cu doua luni inainte de intrarea in vigoare a noului Cod fiscal

Producatorul roman de bauturi spirtoase si vinuri spumante Zarea a anuntat ca va scadea, anticipat, preturile de lista la bauturile spirtoase din portofoliu. Noile preturi vor fi aplicate cu doua luni inainte de intrarea in vigoare a noului Cod fiscal, care stipuleaza reducerea de la 4.738 de lei/hectolitru de alcool pur, cat este in prezent, pana la 3.306,98 lei/hectolitru a accizei la alcoolul etilic.

“Salutam adoptarea noului Codului Fiscal care prevede reducerea cu 30% a accizei pe hectolitru de alcool pur si de aceea am vrut sa impartim aceasta satisfactie cu consumatorii nostri de Sarbatori. Am luat decizia de a vinde bauturile spirtoase din portofoliul nostru, incepand cu 1 noiembrie a.c., la preturile aferente accizei de la 1 ianuarie 2016, prevazuta in noul Cod Fiscal, tocmai ca noul pret sa se reflecte in raft in luna decembrie, o luna plina de ocazii de sarbatoare. Acciza a fost un element al pretului pe care nu l-am putut controla, iar majorarile dese ale acesteia ne-au fortat sa crestem preturile, acest lucru fiind resimtit de consumator, chiar daca noi ne-am diminuat adaosurile pana la limita de supravietuire. Veniturile consumatorilor, in cel mai bun caz, au ramas constante de la inceputul crizei, iar noi am fost obligati sa crestem preturile in etape succesive din 2008 pana acum. Cresterea accizelor a afectat negativ intreaga industrie”, a declarat Emil Popescu, Presedinte Zarea S.A.

Scaderea de pret va fi aplicata urmatoarelor branduri: Zarea 5 Stele, Milcov, Arad, Moldova, Stalingrad Vodka, Polskaya, Malichnaya, Florentino Gusto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here