Weihenstephaner Hefe WeissBier, fabricata in cea mai veche berarie activa din lume, intra pe piata romaneasca, in portofoliul URBB

0
517

URBB isi extinde portofoliul prin adaugarea uneia dintre cele mai apreciate beri la nivel mondial, Weihenstephaner Hefe WeissBier. Fabricata in cea mai veche berarie activa din lume, Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan sau Beraria de Stat Bavareza Weihenstephan, multi-premiata Weihenstephaner Hefe WeissBier este produsa dupa o traditie veche de secole.
Weihenstephaner Hefe WeissBier este o bere de grau nefiltrata, galben-aurie, cu note de scortisoara, ce impresioneaza consumatorii cu aroma sa proaspata de banana. Este corpolenta si are un gust subtil de drojdie fermentata. A primit multiple recunoasteri pentru calitatea sa exceptionala, castigand medalii de aur in cadrul World Beer Awards in 2015, la categoria bere de grau – Bavarian Hefeweiss, International Beer Challenge 2015, World Beer Cup 2016 Award si Australian International Beer Award 2016.
„Sunt extrem de incantat ca vom reprezenta pe plan local cea mai apreciata bere weizen din lume, Weihenstephaner Hefe WeissBier, un produs realizat dupa cele mai rafinate tehnici. Vorbim de o experienta de aproape 1000 de ani pusa in slujba fabricarii unei beri de exceptie. Ma bucur ca in anul in care se implinesc exact 500 de ani de la aparitia Legii Bavareze a Puritatii Berii, extindem portofoliul URBB cu exact acea bere care este fabricata in locul unde aceasta lege a fost promulgata”, a declarat Shachar Shaine, Presedinte al URBB.
Weihenstephaner Hefe WeissBier are un continut de alcool de 5.4% si este distribuit atat in retelele de magazine, cat si in horeca, in variantele de sticla nereturnabila de 0.33 l si butoaie de 30 l, pentru horeca.

Beraria Weihenstephan, aproape 1000 de ani in maiestria berii
Beraria Weihenstephan, aflata sub tutela statului federal bavarez, este patrimoniu de stat, un adevarat simbol al culturii si istoriei bavareze. Primele dovezi indica inceputul productiei de bere inca din anul 768, in timp ce beraria a fost fondata oficial de calugarii benedictini din Freising in 1040. Este cea mai veche berarie inca activa din lume si a rezistat unor numeroase tentative de distrugere, reprezentand astazi o combinatie unica de traditie si tehnologie de ultima generatie. Aici a luat nastere in 1516 Legea Germana a Puritatii Berii, care reprezinta primul cod profesional destinat berarilor din lume, sporind si mai mult renumele berariei. Din 1930, centrul de cercetare si invatamant dezvoltat in cadrul acesteia este parte a Universitatii Tehnice din Munchen si reprezinta locul unde vin sa se specializeze cei mai buni experti berari din intreaga lume.
Beraria de Stat Bavareza functioneaza si astazi dupa procesul de fabricatie dezvoltat cu secole in urma pe dealul Weihenstephan, conform celui mai inalt standard de calitate auto-impus, Premium Bavaricum. Acesta presupune, pe langa concentrarea atenta a expertilor berari asupra procesului de fabricatie, si controlul permanent de calitate al ingredientelor folosite. In fiecare zi, peste 300 de persoane se asigura ca berile ce parasesc fabrica Weihenstephan respecta cele mai inalte standarde de calitate.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLegea 321/2009, lovitura de gratie pentru comertul traditional?
Articolul următorKlaus Iohannis si momentul zero al industriei de retail
Maria Hurduc
Este Business Unit Manager al Modern Buyer inca de la lansarea brandului, in 2008. Are o experienta de peste 16 ani in presa scrisa, iar in ultimii 11 ani s-a specializat pe domeniile Retail, FCMG si Horeca. Este absolvent al Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, specializarea Tehnologia Prelucrarii Produselor Alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here