Un nou gigant pe piata alimentara: H.J. Heinz Company fuzioneaza cu Kraft Foods Group

H.J. Heinz Company si Kraft Foods Group, Inc. au anuntat incheierea unui acord de fuziune in urma caruia se va crea The Kraft Heinz Company, a treia cea mai mare companie de alimente si bauturi din America de Nord, respectiv a cincea din lume.
In conformitate cu termenii acordului, aprobat in unanimitate de ambele consilii directoare, actionarii Heinz vor detine o participatie de 51% din noua companie, in timp ce actionarii Kraft restul de 49%.
Actionarii Kraft vor primi dividende in valoare de 16,5 dolari per unitate, finantarea pentru plata acestora, in valoare totalade circa 10 milioane de dolari, urmand sa fie asigurata de Berkshire Hathaway si 3G Capital.
Conform comunicatului emis de Heinz, noua companie va reuni un portofoliu de produse alimentare iconice, printre care Heinz, Kraft, Oscar Mayer, Ore-Ida si Philadelphia. Cele doua companii vor aduce la un loc opt branduri cu vanzari anuale de peste un miliard de dolari si cinci marci cu vanzari anuale cuprinse intre 500 de milioane si un miliard de dolari.
Tranzactia, care in prezent este supusa aprobarii de catre actionari Kraft sid e catre autoritatile de concurenta, este de asteptat sa se finalizeze in a doua jumatate a anului 2015.

Berkshire Hathaway, al carei proprietar este Warren Buffet, si de fondul de investitii brazilian 3G Capital au cumpărat Heinz in 2013, pentru suma de 23 de miliarde de dolari.
Kraft Foods Group a fost creata in 2012, in urma separarii de Mondelez International, ce a preluat divizia de snack-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here