Uber Eats introduce opțiunea “pick-up”, prin care îți poți ridica personal comanda făcută prin aplicație

70

București este printre primele orașe-pilot din Europa Centrală și de Est, unde Uber Eats introduce opțiunea “pick-up” prin care îți poți ridica personal comanda făcută prin intermediul aplicației. Peste 300 de restaurante s-au alăturat programului pilot până acum, printre care se numără Nicolai, Atelierul de Tarte, Caru cu bere, Gyros Thessaloniki sau Oro Toro.


Opțiunea „pick-up” elimină taxa de livrare de 7,5 lei și oferă posibilitatea de a-ți ridica comanda fără să aștepți în plus în timpul pauzei de prânz sau în drumul către casă. În plus, utilizatorii care doresc să comande mâncare prin aplicație în perioada 20 august – 25 septembrie beneficiază de o reducere de 10%, dacă folosesc codul ridica10.

Opțiunea „pick-up” va oferi restaurantelor o alternativă de a-și crește afacerile cu ajutorul Eats și va pune la dispoziția utilizatorilor o modalitate rapidă, ușoară și accesibilă de a comanda mâncare de la restaurantele preferate.

„Deși serviciul este un test și o oportunitate pentru noi de a învăța, așteptăm cu nerăbdare feedback-ul utilizatorilor înainte de a optimiza și de a extinde opțiunea”, a declarat Chris Radoszewski, Manager General pentru Uber Eats CEE.

Opțiunea “pick-up” a fost lansată la începutul acestui an în SUA. Astăzi, peste 1.000 de restaurante din numeroase orașe precum Austin, San Diego, Dallas și Phoenix permit ridicarea personală a comenzii.

După un debut de succes în SUA, Londra și Paris au fost primele orașele din Europa care au introdus opțiunea pick-up în martie anul acesta. Azi, peste 2.000 de orașe din Marea Britanie și Franța oferă această funcționalitate. Opțiunea “pick-up” mai este disponibilă la Stockholm și Varșovia.

Uber Eats are peste 220.000 restaurante partenere în peste 500 de orașe din peste 36 de țări, conform datelor aferente pentru Q4, 2018.

În România, serviciul a fost lansat în 2018, și în prezent are peste 700 de restaurante partenere în București, de la localuri mici, afaceri de familie până la mari lanțuri de restaurante. Durata medie de livrare a unei comenzi în București este de 36 de minute.

Conform unui sondaj în rândul restaurantelor de top, colaborarea cu Uber Eats a ajutat 72% dintre proprietarii de restaurante să își crească afacerea, în timp de 47% dintre aceștia au raportat o creștere între 10% și 30%. 31% dintre respondenți se gândesc să angajeze mai mult personal pentru a acoperi numărul de comenzi în creștere.