Tristram Stuart, despre risipa de alimente, la Future Summit 2019

12

Cum putem risipi mai puține alimente? Una dintre cele mai importante voci la nivel mondial în ceea ce privește risipa de alimente vine la Future Summit 2019, pe 28 noiembrie. Tristram Stuart este un autor internațional premiat, militant și expert în impactul alimentelor asupra mediului, dar și asupra mediului social.

Cărțile sale, „Revoluția fără sânge: o istorie culturală a vegetarianismului din 1600 până în prezent” (2006) și „Deșeuri: descoperirea scandalului alimentar global” (2009), au fost descrise drept „o contribuție cu adevărat revelatoare la istoria umană idei ”(The Times) și au fost traduse în mai multe limbi. Discursul său la TED, din 2012, a fost urmărit de peste 1,6 milioane de ori.

Tristram este și un campion oficial al Națiunilor Unite al SDG pentru consum și producție responsabilă. Organizația de mediu pe care a fondat-o, Feedback, a jucat un rol esențial în catalizarea și conducerea mișcării globale a deșeurilor alimentare și a determinat schimbări în politicile supermarketurilor și legislație internațională. Tristram a câștigat Premiul Internațional de Mediu în 2011, Premiul Sophie și este un Ashoka Fellow, un National Geographic Emerging Explorer și un World Economic Forum Young Global Leader.

Dacă vreți să știți mai multe despre cum putem avea un impact mai scăzut asupra mediului și soluțiile unei astfel de probleme, sunteți Future Summit.

1/3 din alimentele pe care le producem se irosește. Impactul climatic al producției, livrării și consumului de alimente este imens. Ce e și mai mult este ca până în 2050, populația mondială va ajunge la 9 miliarde și producția de alimente va trebui să crească cu 70% pentru a satisface cererea. Reducerea pierderilor și a deșeurilor de alimente trebuie să se numere printre principalele acțiuni ale autorităților, companiilor și consumatorilor.

În cadrul Future Summit, participanții pot asculta și pitch-urile celor 50 de echipe de tineri antreprenori din programul Future Makers. Dintre cei peste 2000 de tineri ce au trecut în 2019 prin programul de educație antreprenorială despre viitor, juriul a selectat 50 de echipe și în 28 noiembrie va alege 7 echipe care vor primi premii de 20.000 de euro.

Future Summit 2019 este organizat de Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub și susținut de Fundația Coca-Cola și eMAG.