Trei medalii de aur și opt de argint obținute de Purcari la Decanter World Wine Awards 2023

Château Purcari a obținut trei medalii de aur și opt de argint la cea mai recentă ediție Decanter World Wine Awards 2023. Academia Purcari Saperavi 2020 – un vin exclusivist care cercetează în profunzime identitatea și caracterul puternic al terroirului Purcari, a fost medaliat cu aur.

Tot cea mai importantă medalie a ajuns și la vinurile cu largă accesibilitate, cum sunt Purcari 1827, Saperavi 2021 și Maluri de Prut 2021, acesta din urmă fiind un vin cu o simbolistică aparte, un blend realizat din două soiuri de origine autohtonă de pe cele două maluri ale Prutului: Fetească Neagră și Rară Neagră, un vin care sărbătorește redeschiderea podului ce face legătura dintre România și Moldova.

Château Purcari a câștigat, de asemenea, și opt medalii de argint, pentru vinuri al căror punctaj a atins un scor minim 90 de puncte.

Saperavi a fost pentru Purcari strugurele superstar în acest an la Decanter. Pe lângă evidențierea calității soiului Saperavi și a strugurilor locali, Feteasca Neagră și Rara Neagră, medaliile competiției au oferit recunoaștere și unor versiuni ale soiurilor de struguri de proveniență internațională, aclimatizați și vinificați la Purcari: Chardonnay de Purcari 1827 – unul dintre cele mai cunoscute produse ale Vinăriei, Ice Wine Muscat Ottonel, Native Pinot Noir – primele vinuri bio ale Vinăriei, Cabernet Sauvignon de Purcari 1827 și trei dintre vinurile spumante elegante și rafinate ale vinăriei – Cuvée de Purcari.

“Este o mândrie pentru toată echipa și pentru țara noastră. Orice titlu menținut înseamnă o confirmare a calității excepționale a vinurilor Château Purcari”, a subliniat Victor Bostan, Directorul general al Château Purcari.

Purcari Wineries Public Company Limited (cu mărcile sale: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan, Domeniile Cuza, Bardar și Angels’ Estate) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din regiunea Europei Centrale și de Est (ECE).

Grupul gestionează aproximativ 1.530 de hectare de podgorii și operează șase platforme de producție în România, Moldova și Bulgaria.

Purcari Wineries se declară liderul segmentului de vinuri premium din România, cu o cotă de 30% din segment, și cel mai mare exportator de vinuri din Moldova, livrând în peste 40 de țări.

Din februarie 2018, Grupul este cotat la Bursa de Valori București sub indicativul WINE. Purcari Wineries este condusă de Victor Bostan, un profesionist extrem de respectat, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul vinului, și este susținută de investitori instituționali de top, precum: Conseq, East Capital, Franklin Templeton, Fiera Capital, Horizon Capital și Norges Bank.

Articolul precedentLidl România aduce în magazine o colecție de haine și produse alimentare marcă proprie, dedicată Electric Castle
Articolul următorCampanie integrată pentru promoția de vară a iaurtului cu specific grecesc de la Olympus
Modern Buyer
Modern Buyer este un pionierat in zona produselor editoriale specializate, fiind prima platforma de informare destinata specialistilor in achizitii – buyeri si oameni de vanzari - din Romania.