Sustenabilitatea in sectorul de peste si fructe de mare, tema centrala a evenimentului organizat de WWF Romania si Modern Buyer

WWF Romania si Modern Buyer organizeaza pe data de 31 mai, in Bucuresti, o conferinta dedicata sustenabilitatii in sectorul de peste si fructe de mare. Evenimentul cu tema „Sustenabilitate si profit. Conflict sau oportunitate?” face parte din proiectul “Fish Forward”, demarat de WWF in 11 state membre ale Uniunii Europene – Bulgaria, Germania, Franta, Grecia, Italia, Croatia, Austria, Portugalia, Romania, Slovenia, Spania

Principalele tematici abordate sunt:
• Sustenabilitatea in sectorul de peste si fructe de mare. Mecanisme de certificare internationala (MSC si ASC). Prezentare proiect Fish Forward
• Prezentarea legislatiei din Romania privind etichetarea produselor din peste. Modele eticheta pentru produse din peste.
• Comertul cu produse de lux, provenite de la specii pe cale de disparitie.
• Legislatia si etichetarea caviarului. Prezentare proiect Life Sturgeon

Invitatul special al evenimentului este Axel Hein, WWF Austria, care va incerca sa furnizeze participantilor informatii esentiale, utile pentru stabilirea politicilor de cumparare pentru categoria peste si fructe de mare astfel incat sa maximizeze profitul si sa scada impactul asupra mediului. Un alt vorbitor este Catalin Platon, Director Executiv al Asociatiei Nationale a Producatorilor din Pescarie „ROMFISH”, care va prezenta legislatie din Romania privind etichetarea produselor din peste si modele de eticheta pentru acestea. Nu in ultimul rand, Cristina Munteanu, WWF Romania va aborda subiectul legislatiei si etichetarii caviarului.

Conferinta se adreseaza specialistilor in achiziti din partea companiilor de retail si horeca care sunt din ce in ce mai interesate de sustenabilitate si aleg sa isi arate grija fata de mediu prin imbunatatirea sistemelor de achizitii. Sunt asteptati, de asemenea, experti in domeniul calitatii precum si antreprenori din sfera de acvacultura si pescuit. Evenimentul se va desfasura in intervalul orar 09:00 – 13:30 si este structurat pe paneluri de discutii si sesiuni de Q&A, la sfarsitul fiecarei prezenatari sustinute.

Proiectul “Fish Forward” se desfasoara in perioada ianuarie 2015 – decembrie 2017 si isi propune sa ofere informatii relevante cu scopul de a creste nivelul de constientizare al consumatorilor, sectorului de afaceri, precum si al autoritatilor despre modul in care alegerile responsabile pot face diferenta pentru oameni si natura (http://www.fishforward.eu/ro/fish-forward-project/proiectul/).

Vom reveni in curand cu mai multe detalii cu privire la locatia de desfasurare a evenimentului si agenda completa a conferintei.