Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov

120

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup. Preluarea, reamenajarea şi reutilarea vechiului restaurant au însumat o investiție de circa 1,5 milioane euro.

“Ne-am mobilizat pentru că vrem să deschidem în foarte scurt timp, chiar în această vacanţă, de Sărbători. E un fel de cadou pe care vrem să-l facem celor care vor veni în Poiană şi vor redescoperi astfel Stâna” a declarant Adrian Zahariea, directorul comercial al Sergiana Grup. Tot el a adăugat că mare parte din pregătirile pentru redeschidere au fost făcute în direcţia redefinirii ambianţei generale şi creşterea confortului oaspeţilor.

În meniu, oaspeţii vor găsi Bunătăţuri din Ardeal, mâncăruri savuroase din meniul restaurantului din Centrul Vechi al Braşovului, dar şi reţete care vor defini cartea de vizită a Stânii. Unele dintre acestea sunt „mâncăruri culese de pe cărările care nu au graniţe, la fel ca drumurile păstorilor prin Carpaţi şi Balcani, până în Pind”.

Dincolo de orice, în noua formulă, Stâna Turistică va deveni un punct de referinţă pe Calea Sergiana, acel drum al Bunătăţurilor care porneşte din Braşov, de lângă zidul cetăţii, trece peste Warthe şi se cocoaţă prin Stejerişul Mare ca să ţină apoi Drumul Poienii. Asta până se abate în grădina Stânii, iar de aici coboară prin pădure până la Sub Cetate, restaurantul deschis anul trecut de Sergiana în Râşnov, la poalele dealului de pe care cetatea veghează oraşul şi Drumul Braşovului.