Rondocarton a primit avizul Concurenţei pentru preluarea producătorului de ambalaje Transilvania Pack & Print

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Rondocarton preia 60% din compania Transilvania Pack&Print, membră a Offsetdruckerei Schwarzach. Transilvania Pack & Print are ca obiect principal de activitate fabricarea hârtiei şi cartonului ondulat şi a ambalajelor din hârtie şi carton.

Rondocarton face parte din grupul Ganahl şi are ca obiect principal de activitate fabricarea hârtiei şi cartonului ondulat şi a ambalajelor din hârtie şi carton.

Offsetdruckerei Schwarzach face parte din grupul VBG Holding şi produce, în principal, ambalaje din hârtie şi carton pentru industria bunurilor de consum.

Împreună cu grupul austriac Offsetdruckerei Schwarzach, Rondocarton va investi 10 mil. euro în dezvoltarea fabricii de la Şura Mică.

Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.