Romanii cheltuiesc in perioada Sarbatorilor intre 300 si 500 lei pentru alimente speciale

Potrivit AlimenteSpeciale.ro, cele mai cautate produse dietetice in perioada Sarbatorilor sunt faina fara gluten (mei, hrisca, migdale, porumb, quinoa, orez, naut, mixuri), laptele, ciocolata si pudrele vegetale, dulciurile, sosurile si cremele fara zahar sau fara gluten, indulcitorii si fructele uscate. Acest tip de produse reprezinta peste 30% din vanzarile magazinului in preajma Sarbatorilor.

Cu privire la costurile pe care le aloca cei cu un regim special de alimentatie, un roman care sufera de o anumita afectiune, intoleranta, alergie sau, pur si simplu, a adoptat un stil de viata mai sanatos, cheltuieste, in medie, in acesta perioada intre 300 si 500 lei pentru produsele speciale de alimentatie, cosul de cumparaturi crescand, in medie, cu pana la 30% fata de celelalte perioade ale anului.

“In afara de cresterea cantitativa a cosului de cumparaturi, o alta tendinta pe care am observat-o in preajma sarbatorilor este si indreptarea clientilor magazinului nostru spre diversitate, catre produsele din gamele de varf, care desi sunt usor mai scumpe, sunt mai bune din punct de vedere calitativ”, a subliniat nutritionistul Maria Martac, reprezentanta AlimenteSpeciale.ro.

In ceea ce priveste responsabilitatea romanilor in functie de tipurile de diete, conform retailerului online, persoanele care sufera de intoleranta la gluten au tendinta de a-si stabili din timp meniul de sarbatori pentru a nu risca sa nu gaseasca anumite produse. De asemenea, numarul persoanelor diagnosticate cu celiachie sau a celor care urmeaza o dieta fara gluten este in crestere cu 5-10% de la un an la altul, fiind urmat indeaproape de persoanele care sufera de alte afectiuni metabolice.

„Pe langa persoanele care au anumite afectiuni si sunt, mai mult sau mai putin, constranse sa adopte o anumita dieta impusa de acesta afectiune, este imbucurator ca de la un an la altul am observat o crestere si o diversificare a cererii si pe segmentul produselor vegetale, vegane si bio, peste 20% dintre clientii AlimenteSpeciale.ro fiind exclusiv persoane interesate de o dieta mai sanatoasa, care incearca sa evite sau sa reduca consumul de carne, lactate, sare alba iodata, gluten, zahar sau faina alba”, a mai adaugat Maria Martac.
Pentru a ajuta romanii sa manance mai sanatos, in perioada premergatoare Craciunului, AlimenteSpeciale.ro a lansat campania de educatie alimentara #ManancResponsabilDeSarbatori

Ultimele studii realizate de autoritati competitive din domeniu arata ca peste 80% dintre romanii adulti sufera de cel putin o afectiune ce impune un regim special de alimentatie. Din pacate, doar un mic procent dintre cei care sufera de astfel de afectiuni iau masuri pentru a preveni sau trata din timp afectiunea. Lipsa de consiliere de specialitate, de timp, de resurse materiale, de inspiratie si, nu in ultimul rand, a unei educatii alimentare foarte bine sedimentate inca din scoala/familie, se regasesc printre principalele motive pentru care majoritatea oamenilor sunt inca indiferenti atunci cand vine vorba de un regim special de alimentatie.

Campania este realizata cu sprijinul si colaborarea Dr. Schar Romania, Econatura, Maryland (Tagatesse, Pleniday, Werz), Meridian, Naturking, Nutrivita si Via Naturalia si poate fi urmarita atat pe pagina ei oficiala #ManancResponsabildeSarbatori, cat si pe site-urile bloggerilor participanti sau pe paginile de Facebook ale organizatorilor si sustinatorilor.

AlimenteSpeciale.ro este un magazin online specializat care comercializeaza o gama variata de alimente si suplimente nutritive destinate copiilor sau adultilor cu programe speciale de nutritive. Lansat in 2012, magazinul pune la dispozitia clientilor o gama de peste 6.000 de produse, printre acestea numarandu-se atat alimente si aparate cu indicatie clara pentru diverse afectiuni medicale (diabet, boala celiaca, intoleranta la lactoza, malnutritie, fenilcetonurie etc.), cat si paste, amestecuri de faina, seminte, batoane, uleiuri, ceaiuri, condimente, suplimente energetice si nutritive adresate publicului larg.

AlimenteSpeciale.ro face parte din portofoliul companiei locale FLAMA INVEST S.R.L., alaturi de magazinul online cu produse destinate copiilor, Bebikut.ro.