Romania, in topul 10 al producatorilor de inghetata din UE

0
344

România s-a situat in topul 10 al producatorilor de inghetata din Uniunea Europeana (UE) in 2016, cu o productie de 44,4 milioane de litri, fiind responsabila pentru aproximativ 1,4% din productia totala a UE de 3,211 miliarde de litri, arata datele publicate de Eurostat.

In randul statelor membre, cel mai mare producator de inghetata din UE este Italia cu o productie de 595 milioane litri in 2016, sau 19% din productia totala a UE, urmata de Germania cu 515 milioane litri sau 16% din productia UE și Franta cu 454 milioane litri sau 14%. Pe locurile urmatoare se situeaza, in ordine, Spania, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Norvegia.

In urma Romaniei se situeaza tari precum Cehia, Ungaria, Grecia, Finlanda, Bulgaria și Danemarca. Cei mai importanti producatori romani sunt Top Gel Prod, Betty Ice, Alpin 57 Lux, si Cubo Ice Cream.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentKingfisher, proprietarul Brico Depôt preia Praktiker Romania
Articolul următorRomanii iau masa in familie de sase ori pe saptamana
Daniela Oancea

Redactor Sef al Modern Buyer din iulie 2017.
Absolventa a Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Daniela are o experienta de peste 20 de ani in presa. A inceput sa lucreze ca reporter si apoi ca redactor de stiri externe la cele mai importante cotidiene nationale. Si-a continuat cariera ca Business Editor pentru Mediafax si apoi ca redactor-sef la diferite publicatii business to business, precum si ca expert media in trei proiecte europene PHARE/SAPARD.