Kingfisher, proprietarul Brico Depôt preia Praktiker Romania

(c) Guillaume Murat T: +33 6 09 86 37 97 guillaumemurat@gmail.com www.guillaumemurat.com

Kingfisher plc, compania-mama a Brico Depôt România, a semnat contractul de achizitie a 100% din actiunile Praktiker România SRL. Actiunile au fost achizitionate de la familia Susli, detinatoarea retelei Praktiker, informeaza un comunicat al companiei Kingfisher.

„România are o piata de bricolaj si amenajari interioare atractiva, in crestere, si am avut mereu intentia ca pe termen mediu sa ne crestem cota de piata. Sub rezerva aprobarii Consiliului Concurentei, achizitia strategica a Praktiker România, impreuna cu structura magazinelor Brico Depôt, ne ofera o prezenta puternica in toata tara”, a declarat Adela Smeu, CEO Brico Depôt România.

„Suntem multumiti de faptul ca am reusit sa crestem afacerea pâna la acest nivel. Mai mult, suntem mândri ca România este o destinatie interesanta de investitii pentru un lider al pietei europene de bricolaj si amenajari interioare.”, a declarat Omer Susli, proprietarul Praktiker.

Brico Depôt, cu 15 magazine in România si aproximativ 900 de angajati, este parte a Kingfisher plc, grupul de retail home improvement, cu peste 1.200 de magazine in 10 tari din Europa.

Praktiker este unul dintre principalii jucatori de pe piata de bricolaj din România, cu o cifra de afaceri de aproximativ 140 de milioane de euro in 2016, cu o retea de 27 de magazine in 23 de orase din tara.