Rețeaua de magazine Gerovital a atins cifra de afaceri de 2,8 milioane euro, în doi ani de la înființare

Farmec anunță că în cei doi ani de la înființare, rețeaua de magazine Gerovital a înregistrat o cifră de afaceri de peste 13 milioane de lei (2,8 milioane Euro) de la deschiderea primului magazin din România, în septembrie 2016. De la începutul anului, au avut loc trei inaugurări naționale, rețeaua de magazine Gerovital ajungând la 16 unități. 

Valoarea medie a coșului de cumpărături în magazinele Gerovital este de peste 70 de lei, în creștere cu 40% față de primul an de la înființarea rețelei. Traficul de clienți se menține, de asemenea, pe un trend pozitiv. În ultimul an, de exemplu, numărul lunar de vizitatori a fost de 12.000 persoane.

“În septembrie 2016, am deschis la București primul magazin Gerovital din țară, iar rezultatele foarte bune obținute în urma inaugurării ne-au determinat să investim constant în extinderea acestei rețele, transformând-o într-o direcție strategică prioritară pentru dezvoltarea businessului Farmec. De la începutul acestui an, am inaugurat alte trei magazine Gerovital în Oradea, Cluj-Napoca și Constanța și am trecut deja la extinderea reţelei în capitală. Planificăm și lucrăm deja la alte inaugurări, vizând doar centrele care corespund standardelor și conceptului de magazin Gerovital – “Doctor în frumuseţe”, a declarat Mircea Turdean, Director General Farmec.

În 2018, producătorul clujean a extins și spațiul Gerovital din Veranda Mall București. Magazinul a fost relocat la parterul centrului comercial, lângă intrarea principală, și are o suprafață de peste 50 m2.

Magazinele Gerovital au o acoperire națională, fiind prezente în 12 orașe din țară. În București, există în prezent trei magazine, în incinta Park Lake, Veranda Mall și Afi Palace Cotroceni. În Cluj-Napoca, se regăsesc două magazine Gerovital – în cadrul Platinia Shopping Center și Iulius Mall. Alte centre sunt localizate în incinta Centrului Comercial VIVO și City Park Mall din Constanța, în cadrul Shopping City din Galați, în Electroputere Parc din Craiova, în Iulius Mall Iași, în Lotus Center Oradea, în centrul comercial Shopping City Piatra Neamț și Shopping City Râmnicu Vâlcea, în Iulius Mall Suceava, Iulius Mall Timișoara, cât și în centrul comercial Afi Ploiești.
Primul magazin Gerovital din țară a fost inaugurat în septembrie 2016, la București, cu ocazia deschiderii centrului comercial Park Lake.