Corto Maltese, un nou restaurant cu specific Mediteranean, în București

Proaspăt deschisul restaurant mediteranean din București, Corto Maltese, propune o experiență culinară bazată pe preparate gastronomice specifice bucătăriilor grecești și italienești, din ingrediente furnizate de producătorii locali și artizani recunoscuți pentru standardele lor de calitate.

Meniul include o selecție de preparate lejere și atrăgătoare, cum sunt meze – tzatziki, crema de brânză picantă, calamarii prăjiți în crustă de susan sau specialitățile din brânză feta, macedoneană -, precum și preparate bazate pe carne de miel, vită de Uruguay, de Bucovina, fructe de mare și pește. Printre produsele extrem de apreciate ale restaurantului, se numără stridiile Marennes d’Oléron No 3, midiile din Marea Neagră, creveții de Madagascar, lupul de mare de captură sau carnea de vită Wagyu.

Chef Gabriel Dina coordonează bucătăria localului.

În plus, Corto Maltese propune oaspeților săi și o selecție de pizza, concepută de către Ludovic Bicchierai, câștigător, în anul 2016, al campionatul mondial dedicat faimosului preparat italienesc și consultant gastronomic al localului.

“Sortimentele propuse de mine se încadrează în categoria de pizza etică – așa cum este ea denumită acum -, deoarece sunt făcute în bucătăria restaurantului, din produse 100% naturale, ale căror origine este atent verificată și controlată.
Pentru toppinguri, am ales să lucrăm cu produse nobile, pentru ca rezultatul să fie unul cu adevărat gourmet: somon bio de Scoția, trufe, foie gras de rață, stracciatella”, povestește artizanul francez, Ludovic Bicchierai.

Meniul este completat de o selecție de 120 de vinuri, de la cei mai celebri producători români, împreună cu nume internaționale consacrate, din Franța, Italia, Australia, precum Château Smith Haut Lafitte, Penfolds sau Biserno.

Capacitatea restaurantului este de 65 de locuri la masă și include zone mai intime, concepute pentru cei care doresc să stea la cafea și să se bucure de un mic-dejun, precum și un separeu elegant, perfect pentru întâlnirile de afaceri. Amenajarea localului a fost realizată în colaborare cu designerul Raul Șerban și a presupus a investiție de 450,000 de euro, în refacerea interiorului, decorare și echipamente.

Nota de plată medie pe care reprezentanții Corto Maltese o preconizează este de 150 Lei
pentru cină și de 70 Lei pentru prânz.

Decorul localului preia elemente din arhitectura mediteraneană – nuanțele vibrante de albastru și verde, detaliile florale sau cele marine, accentele de auriu.

Lansarea restaurantului a avut loc la începutul lunii septembrie, printr-un eveniment în cadrul căruia oaspeții au avut ocazia să îl cunoască pe Ludovic Bicchierai și să se bucure de o demonstrație de acrobație cu pizza, realizată de celebrul artizan francez.

“Ne bucurăm că am reușit să îl aducem pe Ludovic Biccherai în România, în calitate de consultant gastronomic, pentru că, astfel, confirmăm atât angajamentul nostru față de oaspeții Corto Maltese – care vor avea parte de preparate fine, ce pot oricând concura cu cele internaționale -, dar și față de colegii noștri din restaurant și de industria autohtonă de HoReCa. Cred că doar investind în educația oamenilor și în dezvoltarea lor profesională putem crește cu consecvență standardele, iar eu sunt fericit și mândru să contribui la acest lucru.”, a declarat Cristian Preotu, proprietar Le Manoir, grupul care deține Corto Maltese.
Restaurantul este deschis în fiecare zi, în intervalul orar 09:30 – 22:00.