Peste 200 de vinuri la Festivalul Vinului Moldovei de la Snagov

Peste 200 de vinuri de la peste 32 de crame vor putea fi degustate la Festivalul Vinului Moldovei care se va desfășura pe 14 și 15 septembrie la Lagoo-Snagov. Evenimentul este organizat sub brandul de țară Vinul Moldovei – O legendă vie, marcă înregistrată susținută de Oficiul Național al Viei și Vinului, care reunește toți producătorii de vinuri din Republica Moldova.

Producătorii din Republica Moldova prezenți la eveniment sunt Asconi, Agrici, Atu Winery, Bardar, Barza Albă, Basavin, Bostavan, Castel Mimi, Château Vartely, Cricova, Carlevana Winery, Chateau Cristi, Doina Vin, Fautor, Gitana Winery, Imperial Vin, Kazayak Vin, Maurt, Mileștii Mici, Asociația Micilor Producători, Carpe Diem, Purcari, Rădăcini Wines, Sălcuța, Suvorov Vin, Timbrus, Vinăria Hîncești, Vinuri de Comrat, Vinăria din Vale, Vinia Traian, Vinăria Dac, Tomai Vinex, Equinox etc.

Participanții la Festivalul Vinului Moldovei se vor putea delecta și cu o serie de preparate tradiționale de peste Prut, dar și din bucătăria internațională.

În incinta festivalului se regăsesc spații de relaxare special create în apropierea pădurii, pe malul lacului Snagov, iar pentru cei mici au fost pregătite zone speciale de joacă și animatori specializați.

Este cea de-a doua ediție a evenimentului, anul acesta noutatea constând în prezentarea pentru prima dată în România a unui covor realizat cu aceleași elemente de inspirație tradițională care au inspirat și identitatea grafică a evenimentului, o creație de dimensiuni grandioase, peste 100 de metri de țesătură manuală.

Pe scena de la Lagoo vor urca, în fiecare seară, artiști de renume din cele două țări : Irina Rimes, The Motans, Robin and the Backstabbers, Alex Calancea & Lupii, Timpuri Noi, Mihail, FiRMA și Dara, iar gazda evenimentului va fi Cosmin Tudoran, binecunoscut blogger de vin, somelier, degustător autorizat și fost solist al trupei Cassa Loco.

Festivalul își va deschide porțile la ora 12:00, iar în prima parte a programului Cosmin Tudoran va modera câteva sesiuni de Wine Talks și Wine Stories, episoade de informare și educație oenologică dedicate celor interesați să afle mai multe amănunte despre unele dintre cele mai premiate vinuri din lume.

Una dintre surprizele acestei ediții va fi expunerea în cadrul festivalului de la Snagov a unui covor brodat manual, decorat cu ornamente de inspirație tradițională. Această creație a fost realizată cu ocazia unuia dintre cele mai importante târguri de profil din lume – ProWein.

Singurul festival de vinuri digitalizat din România
Festivalul Vinului Moldovei este primul și singurul festival de vinuri digitalizat din România care, prin utilizarea tehnologiei dedicate, își propune să faciliteze informarea publicului și accesul rapid la toate detaliile și activitățile festivalului. Accesul la eveniment se face printr-o brățară idendificabilă prin cod unic, care va fi scanată la fiecare degustare, vizitatorii având astfel posibilitatea de a oferi vinului degustat un rating pe o scara de la 1 la 5, prin intermediul unei interfețe digitale.

Biletele la festival pot fi achiziționate online de pe www.vinulmoldoveifest.ro până pe data de 13 septembrie (inclusiv), la prețul de 40 de lei, iar pe 14 și 15 septembrie vor putea fi cumpărate direct de la Lagoo-Snagov, la prețul de 50 de lei.

În costul biletului sunt incluse 10 degustări a câte 50 de ml, acces în ambele zile de festival și participarea la cele 8 concerte ale artiștilor invitați. Numărul de degustări poate fi suplimentat, prin reîncărcarea brățării, cu 5 sau 10 degustări suplimentare (la prețul de 15, respectiv 30 de lei).

Transportul între București și Snagov (tur – retur) este gratuit pe toată durata festivalului. Autobuzele dedicate funcționează în datele de 14 și 15 septembrie, începând cu ora 11:30, din 20 în 20 de minute, cu plecare de pe Bulevardul Ion Mihalache nr. 4, din stația STB Muzeul Țăranului Român. Linia specială va funcționa până la orele 23:00, în ambele zile ale festivalului.

Programul Festivalului Vinului Moldovei:
SÂMBĂTĂ, 14 Septembrie
12:00 – 17:30 – Prezentare crame, Wine Talks, Wine Stories
17:30 – 18:15 – Concert MIHAIL
18:30 – 19:15 – Concert TIMPURI NOI
19:30 – 20:15 – Concert FiRMA
20:30 – 21:15 – Concert IRINA RIMES

Duminică, 15 Septembrie:
12:00 – 17:30 – Prezentare crame, Wine Talks, Wine Stories
17:30 – 18:15 – Concert DARA
18:30 – 19:15 – Concert ROBIN AND THE BACKSTABBERS
19:30 – 20:15 – Concert ALEX CALANCEA & LUPII
20:30 – 21:15 – Concert THE MOTANS