PayPoint anunta rezultate in crestere pentru Romania

384

PayPoint plc anunta pentru Romania rezultate in crestere pentru prima jumatate a anului financiar 2017-2018. Astfel, compania a raportat pe plan local un volum total de 38,8 milioane tranzactii, in crestere cu 6,6% comparativ cu primele sase luni ale anului precedent, fiind inregistrate evolutii pe toate segmentele de plati din portofoliu. Dupa incheierea perioadei de referinta, in luna octombrie, PayPoint a anuntat finalizarea procesului de achizitie a companiei Payzone S.A.

In decursul celor sase luni, PayPoint Romania a semnat paisprezece noi acorduri de colaborare cu furnizori parteneri din segmentele utilitati, transport, telecomunicatii si financiar-bancar, atat locali cat si cu acoperire nationala. Pentru a asigura accesul unui numar cat mai mare de persoane la beneficiile sistemului, in perioada analizata compania si-a optimizat si crescut reteaua cu 469 magazine ce poarta insemnele PayPoint.

Astfel, la finalul lunii septembrie 2017, PayPoint a ajuns la 11,771 puncte de plata la nivel national, in crestere cu 10.4% fata de aceeasi luna a anului precedent. Ca urmare a achizitiei companiei Payzone S.A., reteaua totala nationala depaseste 21.000 puncte de plata.

Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint Romania, a declarat: „Anul curent va ramane cu siguranta in istoria PayPoint drept unul decisiv, poate chiar cel mai important din perspectiva proiectelor si provocarilor pe care le aduce. Consumatorii cauta mereu convenienta, servicii utile si relevante, plati simple si sigure, timp economisit; eforturile noastre de pana acum au urmarit sa raspunda exact acestor nevoi, prin dimensiunea retelei, calitatea acesteia si serviciile oferite sub umbrela PayPoint.

„In decursul celor sase luni analizate, am crescut in continuare organic pe toate segmentele de interes, ne-am apropiat si mai mult de consumatori prin prezenta in piata si portofoliul de servicii oferite. Am continuat sa semnam acorduri de colaborare pe segmentele de plati deja consacrate si sa exploram segmente noi: de exemplu, tot mai multi comercianti parteneri accepta plata cu cardul a bunurilor din magazine prin intermediul POS-urilor oferite de PayPoint; totodata, consumatorii din Bucuresti isi pot ridica bunurile comandate online din aproximativ 200 magazine PayPoint Colet Expres, un proiect pilot ce urmeaza a se extinde.”

In octombrie 2017 am finalizat procesul de achizitie al companiei Payzone SA, preluare ce duce la o retea nationala totala de peste 21.000 puncte de plata. In acest context, cel de-al doilea semestru va fi in mod deosebit axat pe integrarea celor doua companii, optimizarea retelei, eficientizare, investitii in infrastructura, tehnologie si, bineinteles, in oameni.”
Datele sunt extrase din comunicatul oficial de anuntare a rezultatelor financiare ale PayPoint plc. pentru primul semestru al anului financiar 2017-2018, incheiat la data de 30 septembrie 2017.

Comerciantii PayPoint ofera clientilor lor si posibilitatea de a schimba numerar in moneda electronica pentru a face plati pe internet in mod sigur si confortabil, prin semnarea de parteneriate cu paysafecard si Neosurf.