Păstrăvarii din Bucovina și Ardeal au pus bazele asociației „Păstrăvul Românesc”

245

Păstrăvarii din Bucovina și Ardeal au pus bazele asociației „Păstrăvul Românesc”. Scopul asociației este promovarea păstrăvului românesc și a intereselor crescătorilor și procesatorilor de păstrăv din România. Printre membrii fondatori ai asociației naționale „Păstrăvul românesc”, alături de crescători și procesatori de păstrăv, se numără și Grupul de Acțiune Locală Bucovina de Munte, precum și Fundația „Te aud România”.

Fondatorii asociației își propun să creeze un brand al păstrăvului românesc, precum și un standard de calitate pentru cei care își doresc să producă păstrăv și derivate din păstrăv sub umbrela acestui brand.

De asemenea „membrii își propun să creeze programe de educare a publicului în privința calității superioare a păstrăvului produs în România precum și asupra beneficiilor aduse sănătății consumatorilor”, a declarat Lucian Preutescu, proprietarul unei păstrăvarii din județul Suceava.

„Dorim o promovare direct la sursă a păstrăvului românesc prin pachete turistice integrate precum și prin înființarea de puncte gastronomice locale. Organizația ia în calcul deschiderea unui spațiu de prezentare și de cultură gastronomică precum și promovarea itinerantă la târgurile de profil”, a declarat Aurel Blaj, membru fondator.

Florin Irimescu, unul dintre fondatori, a declarat în cadrul întâlnirii: „Obiectivul nostru pe termen mediu este să convigem românii că păstrăvul românesc merită să dețină ponderea majoritară în consumul de păstrăv de pe piață națională, și împreună cred că ne vom atinge acest obiectiv”.

Următorul pas în construcția inițiată la Valea Putnei − acolo unde se află și cea mai veche păstrăvărie din România − este accesarea unui program de finanțare prin fonduri europene care să susțină implementarea planului de marketing al Asociației Păstrăvul Românesc.