Până la finele lui 2020, produsele Nestlé Breakfast vor avea cereale integrale ca ingredient principal

Până la finalul lui 2020, toate produsele CPW – producătorul brandului Nestlé Breakfast Cereals – vor avea cerealele integrale ca ingredient principal. Anunțul a venit pe 19 noiembrie, când la nivel mondial, Whole Grain Initiative (Inițiativa pentru Cereale Integrale) a sărbătorit pentru prima dată Ziua Internațională a Cerealelor Integrale. Cu acest prilej, experții în sănătate și alți specialiști au solicitat statelor membre UE să susțină creșterea consumului de cereale integrale, pentru o viață mai sănătoasă.

Studiile arată că cei care consumă cereale integrale cu regularitate au un risc mai redus de a dezvolta boli de inimă, diabet zaharat de tip 2 și obezitate. Un bol de cereale consumat dimineața înseamnă un consum de cel puțin 8 g de cereale integrale. În ultimii 15 ani, Cereal Partners Worldwide (CPW), producătorul Nestlé Breakfast Cereals, a lucrat pentru a crește cantitatea de cereale integrale din produse, reducând în același timp nivelul de zaharuri și sodiu.

„Există o serie de lucruri pe care le putem face pentru a crește consumul de cereale integrale în dietele noastre, dar prioritară trebuie să fie educația”, a declarat Michaela Pichler, Președinte al Inițiativei pentru Cereale Integrale. „Trebuie să ajutăm consumatorii să înțeleagă beneficiile cerealelor integrale, în ce alimente le pot găsi și care sunt modalitățile ușoare și rapide de a le adăuga în alimentatia lor.”, a adăugat ea.

„Credem că micul dejun poate juca un rol important în creșterea consumului de cereale integrale în alimentație”, a declarat John Athanatos, Coordonatorul Științific pentru Nutriție și Reglementări legislative al CPW (Cereal Partners Worldwide), producătorul Nestlé Breakfast Cereals.

„În cadrul CPW credem cu pasiune în rolul cerealelor integrale. Studiile ne arată că cei care consumă cereale integrale cu regularitate au un risc mai redus de a dezvolta boli de inimă, diabet zaharat de tip 2 și obezitate. Solicităm statelor și guvernelor membre ale UE să sprijine integrarea cerealelor integrale în alimentația zilnică, prin definirea și promovarea recomandărilor privind consumul de cereale integrale și educatia consumatorilor asupra acestor beneficii”, a declarat David Clark, CEO al CPW.

19 noiembrie – Ziua Internațională a Cerealelor Integrale
La prima ediție a Zilei Internaționale a Cerealelor Integrale, Inițiativa pentru Cereale Integrale a găzduit un eveniment de lansare dedicat în Parlamentul European, alături de Elsi Katainen, Vicepreședintă a Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală.

Evenimentul a analizat modul în care factorii de decizie și alte părți interesate pot colabora pentru a încuraja mai mulți oameni să consume cerealele integrale, pentru o alimentație mai sănătoasă și sustenabilă pe termen lung.

Evenimentul de lansare a Zilei Internaționale a Cerealelor Integrale a reunit un număr ridicat de organizații interesate de subiect și reprezentanți ai statelor membre UE, precum Societatea Italiană pentru Prevenția Cardiovasculară (SIPREC), Institutul Național Finlandez pentru Sănătate și Bunăstare, Alianța Europeană din Domeniul Sănătății Publice (EPHA), Camera Slovenă a Întreprinderilor Agricole și Alimentare și Swedish Heart-Lung Fundation.

Cereal Partners Worldwide (CPW), producătorul cerealelor Nestlé pentru mic dejun, își anunță sprijinul pentru Ziua Internațională a Cerealelor Integrale și susține apelul Inițiativei pentru Cereale Integrale către statele membre UE și către Guvernele acestora pentru prioritizarea includerii cerealelor integrale în recomandările naționale de alimentație pentru o populație și o planetă mai sănătoasă.

Cereal Partners Worldwide este una dintre principalele companii producătoare de cereale pentru micul dejun și producătorul de Nestlé Breakfast Cereals, inclusiv al brandurilor Nesquick, Fitness, Cheerios, Chocapic. Cu peste 50 de branduri care se potrivesc tuturor vârstelor și stilurilor de viață, CPW se străduie să îmbunătățească micul dejun cu mâncare accesibilă, gustoasă și nutritivă, care ajută oamenii să își înceapă ziua în cel mai bun mod posibil.

Fondată în 1990, CPW este un parteneriat de lungă durată între Nestlé și General Mills, reunind capacitățile de producție de referință internațională ale celor două companii. Cu sediul central în Elveția, CPW are o prezență internațională puternică, cu 4.000 de angajați, 15 unități de producție și echipe de vânzări în mai mult de 130 de țări.