O delegaţie de 13 producători moldoveni participă la Private Label Innovation Show

O misiune de 13 producători din Republica Moldova va participa pe data de 19 Mai 2022 la ediţia cu numărul zece a evenimentului anual cu tema Private Label Innovaton Show, organizată la Bucureşti de Modern Buyer. Într-un stand comun, realizat cu suportul oferit de proiectul USAID Agricultură Performantă în Moldova, aceştia vor prezenta buyerilor din retailul modern din România produse din categoriile: miere, conserve de legume şi fructe, sucuri de fructe, diverse piureuri de legume, nuci şi alte fructe deshidratate ş.a.

La eveniment au confirmat prezenţa reţele importante de retail, precum: Kaufland, Auchan, Carrefour, Penny, Metro Cash&Carry, Selgros Cash&Carry, Cora sau Profi. Mai jos regăsiţi câteva detalii cu privire la producătorii din Republica Moldova prezenţi pe 19 Mai 2022 la evenimentul dedicat exclusiv industriei de mărci private.

Alfa – Nistru – Cu o tradiţie de 50 de ani, Alfa – Nistru este află printre cei mai mari producători de conserve și sucuri din fructe și legume din Republica Moldova, având sediul în nordul țării, respectiv în Soroca. Compania produce şi pune pe piaţă mai bine de 40 tipuri de produse conservate sub brandul VIS, respectiv: dulcețuri, gemuri și compoturi, porumb și mazăre verde, legume marinate, sucuri din fructe naturale, nectaruri și piureuri din fructe, legume, pomușoare și fructe congelate rapid.

Compania utilizează materie primă de înaltă calitate cultivată în mare parte pe terenurile agricole proprii şi tehnologii avansate de producere. Alfa-Nistru a fost certificată în conformitate cu standardele internaționale ale sistemului de management în siguranța alimentară ISO 22000:2005.

Apifera este specializată în procesarea mierii naturale. Compania a început ca o mică afacere de familie, iar astăzi se află deja la a treia generaţie de antreprenori dedicată apiculturii. Stupina este situată în zona Codrilor Moldovei, protejată de poluare, iar mierea Apifera este 100% naturală. Compania deţine cea mai recentă tehnologie pentru omogenizare, prelucrare și ambalare a mierii precum şi toate certificatele sanitar-veterinare necesare exportului pe piața UE sau non UE. În prezent, Apifera exportă produsele sale în Canada, USA, Irlanda, Germania, Republica Cehă, Italia, Spania și România.

Bakkour Food este o companie tânără, înfiinţată în 2018 din dorinţa de a pune pe piaţa din Republica Moldova produse naturale, fără aditivi, aromatizanţi, coloranţi sau conservanţi. Compania este specializată în fabricarea conservelor din legume (fasole, năut, vinete), a pastelor sterilizate (hummus, pastă de arahide, pastă de susan etc) şi a sosurilor pe bază de roşii, oferind o gamă de peste 20 de articole diferite. Bakkour Food oferă sub brandul Koodi hrană de înaltă calitate, folosind materii prime naturale, produse sănătoase care nu conțin conservanți. Produsele sunt conservate și sterilizate cu cea mai mare grijă.

Berries Group – Asociația „Berries Group” fondată în anul 2019 reunește mai mulţi producători de căpșune care au în exploatare circa 40 de hectare de terenuri în regiune Ungheni. Fiecare membru al grupului are experiență vastă în agricultură, fiind implicat în practici agricole de ani buni și obținând rezultate remarcabile în acest domeniu. Cooperarea și asocierea mai multor producători au permis ca Berries Group să-și mărească volumul de producție, să investească în infrastructura de post-recoltare, inclusiv camere de pre-răcire, camere de păstrare a fructelor și ulterior facilități pentru uscarea fructelor. Berries Group livrează în jur de 30 de tone de capşune în fiecare zi.

Biantti este un business de familie, înfiinţat de antreprenorul Igor Golban care se numără printre primii agricultori din regiunea Ștefan-Vodă care au plantat migdale, nuci și cătină albă ecologică pe o suprafaţă de circa 30 de hecatre. În portofoliul de produse comercializat sub brandul Biantti se regăsesc: migdale, începând de la cele în coajă și pînă la cele caramelizate, uleiuri presate la rece, făină și fulgi de migdale, nuci crude, fructe şi legume deshidratate, alte dverse tipuri de seminţe şi boabe, săpunuri naturale pe bază de ulei și plante naturale ş.a. Uleiurile sunt stoarse la temperaturi de 26-28°C, ceea ce permite păstrarea tuturor calităților. Produsele sunt valorificate atât pe piața internă, cât și pe cea externă, cum ar fi România.

Cazantip – Compania Cazantip oferă o gamă largă de fructe deshidratate, alune şi seminţe crude şi prăjite, dulciuri şi cereale expandate. Compania deţine mai multe branduri. EveryDay reuneşte un sortiment de peste 15 produse din categoria nuci, semințe și fructe uscate, sub marca IndianSpices compania comercializează condimente și plante aromatice la o înaltă calitate, iar Wildberry reprezintă este un brand de cereale (arpacaş, linte, hrişcă, năut şi orez). În portofoliul Cazantip se află şi uleiurile WildNuts obținute prin stoarcerea semințelor crude, fără adaos de conservanți sau alte substanțe chimice și fără aport termic. Sub brandul WildNuts compania comercializează o gamă de 10 uleiuri (in, floarea sorealui, migdale, dovleac etc).

Fabrica de Conserve pentru Copii are o lungă tradiţie, începuturile ei datând în anul 1965. Astăzi, Fabrica de conserve pentru copii din Republica Moldova, oraşul Tiraspol este o afacere de familie modernă, un jucător important în industria de legume congelate şi conservate. În 2011, compania a lansat o linie pentru producția de legume congelate rapid, cu o capacitate de până la 10 mii de tone pe an, iar din 2020 a fost introdusă tehnologia „no-till” cu scopul minimizării impactului asupra solulului. În 2021 a fost lansat brandul „Mr. Harvi” ce înglobează tradiţia în calitatea produselor cu designul modern al ambalajelor. Compania deţine 4000 de hectare de teren, realizând 10 mii de tone de produse finite pe an. Fabrica de conserve pentru copii este un important exportator de legume congelate și conservate.

Monicol – Compania Monicol este unul dintre cei mai importanți furnizori angro și cu amănuntul de nuci/sâmburi de nucă și fructe uscate organice și convenționale din Republica Moldova. Înfiinţată în 2001, compania şi-a dezvoltat gama largă de produse: miez de nucă, prune uscate, cireșe, pere, mere, roșii și altele pe care le comercializează sub brandul Fruit2Go. fructele şi nucile sunt parţial cultivate în propriile livezi ale companiei, restul fiind achiziţionate de la alţi fermieri locali. Calitatea produselor şi preturile competitive a permis companiei să vândă aceste produse în aproape toate ţările europene, SUA, Rusia sau Ţările Baltice. Monicol deţine o fabrică de prelucrare de aproape 4.800 mp, localizată la 15 km depărtare de Chişinău, iar produsele companiei sunt certificate IFS Food, BRC Food și Kosher. Produsele ecologice sunt, la rândul lor, certificate în conformitate cu standardele UE și USDA Organic, BioSuisse și KRAV. Compania Monicol este membră a organizațiilor de responsabilitate socială BSCI și Sedex/Smeta. În 2020, compania Monicol a devenit membră a International Nut and Dried Fruit Council (INC).

Natur Bravo – Compania „Natur Bravo” SA este unul din cei mai importanti jucători din industria de prelucrare a legumelor şi fructelor, precum şi unul din cei mai mari exportatori ai Moldovei, activând în mai multe segmente cheie şi având un portofoliu de peste 40 de produse diferite. La ambele fabrici ale companiei, amplasate în oraşele Cupcini şi Floreşti, sunt implementate şi certificate sistemele de calitate a produselor alimentare ISO 9001:2000 si HACCP. Având o experienţă de peste 40 ani de activitate, Natur Bravo realizează produse utilizând atât reţete tradiţionale, cât şi reţete proprii originale. Capacităţile de producere de care dispune compania oferă posibilitatea producerii într-un ciclu închis, controlul calităţii efectuându-se la fiecare etapă a întregului proces tehnologic. Pentru producerea conservelor din fructe şi legume se foloseşte doar materie primă naturală crescută numai în Moldova, fiind excluşi din proces conservanţii şi coloranţii artificiali. Astăzi, Natur Bravo exportă aproximativ 90% din producţia sa în ţări precum Russia, Kazahstan, România, Ţarile Baltice, Israel, Germania, Austria ş.a.

Nisvinex Grup – este o afacere de familie din zona Nisporeni, fondată în 2004. Deţinătoarea mărcii comerciale RO DO by ROADA DOMNESCĂ, compania produce şi exportă fructe atât în stare proaspătă (mere şi prune) cât şi procesată (snacks-uri din fructe uscate cum ar fi chipsuri de mere, prune uscate fără sâmburi, inele de mere în ciocolată ş.a.). Produsele sunt competitive atât pe piaţa locală cât şi pe cea internaţională, România şi Bulgaria fiind două dintre acestea. Fructele uscate RO DO by ROADA DOMNESCĂ sunt realizate din fructe proaspete calitative, crescute în livezile din Moldova și certificate internaţional cu standardul GLOBAL G.A.P, ISO 9001:2015, ISO 22000:2018, FSSC, 22000:2018.

Orhei-Vit este lider în industria de sucuri și alimente pentru copii, în Republica Moldova. Compania produce o gamă largă de articole: sucuri, nectaruri, produse pentru copii, conserve din legume, gemuri, dulcețuri, sucuri concentrate, pastă din fructe și legume, piureuri și arome naturale. Portofoliul companiei include peste 200 de SKU-uri, iar brandule sub care comercializează aceste articole sunt Naturalis, VITA, VITA Premium, Vita Baby, TATA, Masa Mare, Gustos etc. Astăzi, holdingul Orhei-Vit cuprinde două fabrici moderne în orașele Orhei și Căușeni, precum și propria întreprindere agricolă și companie de distribuție. Unitățile de producție Orhei-Vit au o capacitate de producţie de circa 75 de milioane de litri de suc, 4 milioane de borcane de conserve de fructe și legume, 3 milioane de conserve de mazăre verde, 5 milioane de borcane de hrană pentru copii pe an. Produsele companiei sunt exportate în peste 35 de pieţe cum ar fi: România, Kazahstan, Germania, Austria, SUA, Israel, China, Canada, Qatar, Mongolia, Polonia, Ungaria, Danemarca, Marea Britanie, ţările baltice, Georgia, Suedia, Italia, Rusia etc. Orhei-Vit a fost certificată în conformitate cu standardul internațional al sistemului de management al siguranței alimentelor ISO 22000 și IFS Food.

Regina Naturii este unul dintre cei mai mari producători, procesatori şi exportatori de miere naturală din Republica Moldova. Compania şi-a început activitatea în 2014 cu 100 de familii de albine, ajungând astăzi la aproximativ 700 de familii de albine şi o capacitate de producție anuală de 1.300 TM. Regina Naturii deţine o modernă infrastructură pentru colectarea și prelucrarea mierii, care este un model pentru prelucrători. Compania pune pe piaţă o gamă variată de miere miere naturală și pură, fără adaosuri chimice, respectiv 10 tipuri de miere ambalate în recipiente de la 12 g la 300 de kg. Calitatea produselor este confirmată și de trofeul de aur la capitolul calitate în concursul internaţional “London Honey Awards” din Marea Britanie.

Vastdial & Co a fost fondată în 2004 la iniţiativa unor apicultori cu experienţă, pasiune şi devotament. Este amplasată în localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi. Domeniul principal de activitate îl constituie apicultura şi prelucrarea produselor apicole. Produsele companiei sunt comercializate sub brandul Imperiul Apis, fiind 100% naturale. Vastdial & Co produce miere de salcâm, de tei, de salvie, miere polifloră sau de floarea soarelui, disponibilă atât în flacoane de plastic cât în borcane de sticlă. În prezent, compania dispune de utilaje de procesare şi îmbuteliere a mierii de înaltă performanţă, cât şi de spaţii pentru prelucrarea cerii şi a propolisului. Produsele sunt certificate conform standardelor internaţionale ale Managementului Calităţii: ISO 9001:2008 şi ISO 22000:2005, care asigură produselor sale un nivel înalt al calităţii la toate etapele de producere.

Vă reamintim, la ediţia din 2022 a Private Label Innovation Show aşteptăm alături de noi peste 150 de invitaţi. Private Label Innovation Show 2022 se va desfăşura în format fizic, la Hotel Novotel din Bucureşti, iar audienţa este formată din: achizitori din rândul lanţurilor de retail modern, manageri din rândul furnizorilor de mărci private din toate segmentele FMCG, reprezentanți din industria de research din România și din afara țării, furnizori de servicii și soluții pentru industria de private label.

Speakerii evenimentului:

Pentru mai multe detalii cu privire la achiziţia de bilete, vă rugăm să scrieți un mesaj pe e-mail la adresa aurelia.grigorescu@modernbuyer.ro, maria.hurduc@modernbuyer.ro sau să ne contactaţi telefonic: 0767.11.88.33 sau 0729.880.041.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.