Nordic Petfood, cel mai mare producător român de mâncare pentru animale, a fost preluat de United Petfood

Nordic Petfood, lider în producția locală de hrană uscată dedicată câinilor și pisicilor, a semnat contractul pentru vânzarea celor două societăți din cadrul grupului către United Petfood, unul dintre principalii producători și distribuitori la nivel mondial specializat în producția de hrană uscată, biscuiți și gustări pentru câini și pisici.

Prin această tranzacție, Nordic Petfood devine parte integrantă a unui jucător strategic de renume, asigurându-și astfel accelerarea dezvoltării viitoare a business-ului prin creșterea capacității de producție, accesul la noi piețe si extinderea portofoliului de produse.

Asociaţii români au declarat că au luat această decizie pentru a accelera dezvoltarea viitoare a companiilor Nordic Petfood. Această integrare permite companiilor Nordic să îşi extindă afacerile în zona Est Europeană, având sprijinul unui grup puternic.

„Nordic Petfood Production şi Nordic Petfood Distribution vor trece la următorul nivel al dezvoltării prin creşterea capacităţii de producţie, intrarea pe noi pieţe străine, investiţii în inovaţie şi extinderea portofoliului, aducând astfel mai multă valoare clienţilor noştri”, a spus Iulia Stana, Managing partner al Nordic Petfood.

EY a oferit acționarilor Nordic Petfood consultanță financiară și juridică la vânzare în cadrul unui proces competitiv încheiat în mai puțin de 4 luni. La complexitatea tranzacției au contribuit atât numărul mare de potențiali investitori (strategici și financiari) interesați în achiziția Nordic Petfood, cât și perioada scurtă în care s-au derulat și finalizat negocierile.

Consultanța juridică în cadrul procesului a fost realizată de Radu și Asociații SPRL | EY Law, care a oferit vânzătorilor asistență prin analiza “due diligence” inițială asupra societăților din perimetrul tranzacției, precum și în legătură cu redactarea și negocierea contractului de vânzare-cumpărare și a documentelor tranzacției.

De asemenea, EY a oferit, în cadrul tranzacției, și asistență fiscală prin intermediul echipei PAS (People Advisory Services – Servicii de Asistență în Afaceri pentru Persoane Fizice).

Grupul United Petfood deţine nouă fabrici în Belgia, Franţa, Olanda, Polonia şi Spania. Grupul are o cifră de afaceri anuală de peste 275 milioane euro şi o capacitate de producţie de peste 400.000 tone de hrană şi snacks pentru câini şi pisici, pe care o vinde clienţilor din peste 40 de ţări. Nordic Petfood are o fabrică la Buftea, România, cu o capacitate de producţie de circa 70.000 tone de hrană uscată pentru câini şi pisici.