Noile Cuvée de la Purcari

Pentru prima data in cei 190 de ani de activitate, Vinaria Purcari a lansat o gama de spumante super premium – Cuvée de Purcari. Gama cuprinde trei vinuri spumante – Cuvée de Purcari Alb Brut, Cuvée de Purcari Rosé Brut si Cuvée de Purcari Alb Extra Brut.

Spumantul Cuvée de Purcari este obtinut prin metoda clasica de fermentare si pastrare indelungata in sticle, care ii confera un perlaj persistent si fin, un gust complex si o aroma suava de fructe.

Cuvée de Purcari Alb Brut este un ansamblu de Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Blanc. Buchetul este proaspat si expresiv, cu arome fructate de citrice, gustul fiind completat cu note minerale. Alcool 12.5%; zahar — 3g/dm3.

Cuvée de Purcari Rosé Brut este un asamblu de Chardonnay si Pinot Noir. Un rose cu o perlare frumoasa si fina, completata de arome subtile de coacaza neagra. Alcool de 12.5%, dar cu zahar mai ridicat decat in cazul primului vin: 9g/dm3.

Cuvée de Purcari Alb Extra Brut este un ansamblu de Chardonnay, Pinot Noir si Pinot Blanc. Culoarea este galben deschis, gustul are arome de citrice si piersici.

Cele trei spumante au fost imbuteliate in editii “limitate” de circa 30 mii de unitati fiecare.

Noile vinuri spumante sunt un tribut adus tuturor generatiilor de vinificatori care au muncit cu pasiune de-a lungul celor aproape doua secole de activitate a Vinariei Purcari.

In retail, brutul va costa circa 90-95 RON, iar extra brutul — 120-130 RON.