Mister Tosh Caffe, prima fabrică de cafea din regiunea Moldova, deschisă de doi tineri antreprenori

Doi tineri antreprenori – Răzvan Dan, Managing Partner Rise Spedition, acționar al companiei de distribuție Licurici Impex Onești și Răzvan Vasile, un om de afaceri din Constanța, au deschis recent în Bacău prima fabrică de cafea din regiunea Moldova.
Mister Tosh Caffe, unitatea de producție cu o capacitate de producție de 2 tone/8 ore, este construită de la zero, lucrările și dotările fiind finalizate în luna martie 2018. Cei doi antreprenori lucrează însă la acest proiect de mai bine de un an, obiectivul comun cu care au pornit la drum împreună fiind acela de a oferi consumatorilor români o cafea românească proaspătă, sănătoasă și gustoasă, la standarde de înaltă calitate.


Valoarea totală a investiției depășește 600.000 de euro, au subliniat cei doi antreprenori la inaugurarea fabricii de la Bacău și va atinge pragul de 1 milion de euro în 2018 când sunt programate și alte investiții. O parte din suma de mai sus este finanțată de bancă, iar o parte provine din surse proprii. La jumătatea anului în curs, cei doi și-au propus să creeze pentru Bacău încă 50 de locuri de muncă, pe lângă cele 15 deja create, anunță și presa locală.

Cafe de Sol, brandul producătorului băcăuan

Pentru cafeaua produsă în fabrica proprie, cei doi antreprenori au creat brandul Cafe del Sol, iar pentru că aceștia  au convingerea că o cafea de calitate depinde în mare parte de materia primă selectată și de modul de prelucrare al boabelor, au apelat încă de la început și la serviciile unui specialist în materie de cafea, în persoana lui Alexandru Niculae, campionul mondial la prăjit cafea în 2016 la concursul de la Shanghai. Un alt campion, Andrei Oprișan, cu o experiență de zece ani în domeniu, a devenit membru al echipei încă de la început, alături de cei doi oameni de afaceri, ca tehnolog al fabricii.

Producătorul băcăuan achiziționează boabe verzi de cafea de tip Arabica pe plantațiile din Brazilia unde se cultivă la altitudini mai mari de 800 m.
Valorile brandului Cafe del Sol sunt trasabilitate, calitate, prospețime și gust.
Astăzi, Cafe de Sol este distribuit în regiunea pe care o acoperă compania de distribuție Licurici Impex, respectiv Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani. „Vrem să așezăm foarte bine lucrurile aici, în zona noastră și în universul de 9.000 de magazine în care activăm deja cu celelalte produse ca să câștigăm increderea consumatorilor – explică Răzvan Dan pentru cotidianul local Deșteptarea. Însă avem deja potențial de colaborare cu parteneri din toata țara, ce dețin lanțuri mari de supermarketuri autohtone, dar și cu distribuitori de profil care au participat la lansare. Vom evolua cu pași mărunţi, măsuraţi și chibzuiţi”, a mai subliniat acesta.

Până la jumătatea acestui an, compania vizează și lansarea unui brand dedicat pieței HoReCA, respectiv BRU Urban Cofee, ce este menit să ofere partenerilor alături de valorile deja conturate pentru Brandul Cafe del Sol și diversitate. Ne dorim să oferim consumatorilor partenerilor noștri posibilitatea de a savura o cafea cu diverse origini din toata lumea precum Ethiopia, Peru, Guatemala, Honduras și alte țări producătoare de cafea – a declarat CEO-ul Mister Tosh Caffe.