Metro lanseaza o platforma digitala pentru sectorul HoReCa

472

Metro lanseaza la nivel international platforma „Digital Club” dedicata sectorului HoReCa. Digital Club ofera acces la instrumente digitale gratuite, consultanta, sprijin si un spatiu care faciliteaza dialogul, socializarea, schimbul de cunostinte si construirea unei comunitati dedicate proprietarilor de restaurante. Primele solutii digitale gratuite sunt lansate acum in 13 tari.

Primele solutii digitale care urmeaza a fi lansate la nivel international permit afacerilor sa isi construiasca rapid si usor un website personalizat, asigurandu-le prezenta in mediul online, dar si un instrument de rezervare online.

Solutia care faciliteaza prezenta afacerilor in mediul online este utilizata deja, in mod gratuit, de 15.000 de clienti, majoritatea din Germania si Franta. Ambele instrumente sunt considerate instrumente de baza, insa cu un impact urias, dat fiind ca multe restaurante inca nu beneficiaza de vizibilitate online.

Metro AG a dezvoltat instrumentul care faciliteaza prezenta afacerilor in mediul online, prin intermediul caruia proprietarii de restaurante isi pot construi propriul website in cateva minute si cu doar cateva click-uri. Instrumentul este direct integrat in Google Maps, imbunatatind semnificativ vizibilitatea afacerii in sfera digitala si posibilitatea de localizare a acesteia – care constituie primul pas al procesului de digitalizare.

Urmatorul pas este acela de a oferi un instrument de rezervare online: una din functionalitatile principale pe care patronii de restaurante o ofera. Si in acest caz beneficiile pentru clienti sunt mari, deoarece un instrument de rezervare online face mult mai usoara operatiunea de rezervare a unei mese.

Metro AG ofera ambele instrumente in mod gratuit si planifica, ca in viitor, sa ofere utilizatorilor Digital Club acces la o gama variata de solutii, referinte si evenimente.

Obiectivul Digital Club: sa creeze o comunitate digitala pentru sectorul HoReCa. Pe langa solutiile digitale oferite, platforma va pune la dispozitia antreprenorilor multe alte beneficii precum: networking, schimb de experienta si actualizari cu privire la varietatea solutiilor si progresul din sfera inovatiei.