Mars este în grafic cu angajamentele de sustenabilitate stabilite până în 2025

Mars anunță că este în grafic pentru atingerea țintei pentru anul 2025 de reducere a gazelor cu efect de seră, rezultate din operațiunile sale directe, mai devreme, în următorii trei ani. Este vorba despre o reducere de 42% față de stadiul din 2015.
Mai mult, astăzi, 54% din electricitatea necesară activității companiei provine din surse regenerabile, iar în 11 țări în care operează, electricitatea provine 100% din surse regenerabile, alte opt țări urmând să se alăture listei, până în 2025.

Parte din țintele companiei bazate pe studii științifice, în concordanță cu Acordul de la Paris privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, Mars și-a propus reducerea emisiilor de gaze din lanțul său de aprovizionare cu 27% până în 2025 și cu 67% până în 2050 – pentru a contribui, astfel, la stoparea încălzirii globale cu mai mult de 2 grade.

Compania își regândește ambalajele

Mars își dorește o lume în care ambalajele să nu devină deșeuri, iar pentru ca acest lucru să devină realitate, compania regândește ambalajele. Această strategie implică utilizarea mai eficientă și regândirea ambalajului pentru a se asigura că este 100% reutilizabil, reciclabil sau biodegradabil până în 2025.

Printre inovațiile actuale ale companiei în ceea ce privește ambalajele, amintim primul ambalaj sigur pentru mâncare, produs dintr-un singur tip de material reciclabil, pentru ambalajul de orez, care poate fi utilizat în cuptorul cu microunde.

Mars utilizează plastic reciclat în ambalajele unora dintre cele mai cunoscute și apreciate produse pentru mâncarea de animale; și dezvoltă, în parteneriat cu cei mai cunoscuți producători de materiale biodegradabile, o tehnologie prietenoasă cu mediul, care poate transforma ambalajele de snacks-uri pentru animale, făcându-le complet biodegradabile.

Restaurarea recifurilor de corali

Activitatea Mars legată de producerea de mâncare pentru animale de companie depinde de pești ca materie primă. Astfel, în ultimii 13 ani, compania a investit mai mult de 10 milioane de dolari în cercetare, construcții și interacțiune cu comunitatea – plantând peste 285.000 de fragmente de corali și 19.000 stele de mare.

Rezultatele extraordinare – o creștere de la 5% la 55% de acoperire cu corali în zone desemnate în doar trei ani, au determinat compania să continue eforturile și să se implice și mai mult, prin unul dintre brandurile de mâncare de pisici – Sheba, în cadrul celui mai mare program de restaurare a coralilor, cu scopul de a restaura mai mult de 185.000 metri pătrați de recifi de corali până în 2029.

Mars a intrat pe piața din România în 1994. Din 2016, filiala din România este organizată sub umbrela Mars Multisales Central Europe, care include și piețele din Ungaria, Cehia, Slovacia. Cu 540 de angajați (denumiți Asociați), organizația din Europa Centrală operează în prezent în trei categorii: dulciuri (ciocolată, gumă & bomboane), food (orez și sosuri) și hrană pentru animale.

Mai mult, Mars operează în regiune două dintre cele mai mari fabrici ale sale, incluzând o fabrică în Csongrád-Bokros, Ungaria, care produce mâncare uscată și recompense pentru animale și, de asemenea, o facilitate de producție pentru dulciuri fără ciocolată, care include și centrul de dezvoltare pentru dulciuri din Poříčí nad Sázavou din Republica Cehă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here