Mâine, 16 februarie 2023, va avea loc conferința GlobalG.A.P.

Conferința GLOBALG.A.P. România – Ediția a 3-a va avea loc în București, la World Trade Center, sala New York, pe 16 februarie 2023. Evenimentul este organizat de INAQ Consulting și GLOBALG.A.P.

În orice afacere informația reprezintă o resursă de bază. O astfel de resursă este conferința despre standardele GLOBALG.A.P., la care producătorii agricoli au ocazia să afle ce înseamnă și ce beneficii le poate aduce certificarea GLOBALG.A.P. De pildă, un preț mai bun pentru recoltă și prezența pe rafturile marilor lanțuri de magazine sunt unele dintre beneficii.

Prin participarea la Conferința GLOBALG.A.P., producătorul agricol are posibilitatea să afle cum să facă parte din „lanţul alimentar scurt”. Îndeplinind un set de condiţii obligatorii, produsele fermelor pot fi listate de marile lanţuri de magazine, de retaileri, de exportatori sau de rețelele de distribuție. Evenimentul oferă oportunitatea de a afla care sunt cerinţele comercianţilor pentru producătorii locali, care sunt cerinţele de vânzare cu amănuntul, precum și elemente despre siguranța alimentelor. De asemenea, fermierii pot afla mai multe despre aceste certificări, costuri, metode de implementare.

Se vor discuta dezavantajele şi riscurile pe care şi le vor asuma producătorii care nu deţin certificarea GLOBALG.A.P.

Nu vor lipsi poveștile de succes, una fiind despre cum a ajutat certificarea GLOBALG.A.P. ca fermierii polonezi să devină unii dintre cei mai mari exportatori de fructe şi legume din Europa.

Riscuri reduse, afacere pentru generațiile viitoare

Pilonii strategici se bazează pe parteneriate, integritate, benchmarking, stakeholder, eficiență și eficacitate. Cu ajutorul standardelor GLOBALG.A.P. se oferă posibilitatea îmbunătățirii managementului fermei, reducând expunerea la riscuri. Obținerea accesului în piețele locale și globale, dar și pe rafturile rețelelor de retail poate fi consolidată prin obținerea unui certificat GLOBALG.A.P. din partea unui organism de certificare acreditat. Acestea îndeplinesc cele mai înalte cerințe de integritate.

„GLOBALG.A.P. reprezintă mai mult decât un certificat. Este o viziune a producţiei globale agricole realizată în condiţii de siguranţă şi durabilitate prin intermediul instrumentelor, programelor şi partenerilor aleşi. Îmbunătățirea siguranţei şi durabilităţii înseamnă acces mai mare la pieţe pentru producători, produse sigure pentru comercianţi şi consumatori, sisteme de producţie mai durabile pentru guverne şi posibilităţi mai mari de afaceri pentru furnizorii de servicii. Standardele GLOBALG.A.P. solicită, printre altele, o mai mare eficiență în producție. Aceasta îmbunătățește performanțele de afaceri și reduce risipa de resurse vitale. Numărul producătorilor agricoli care au optat pentru autentificarea muncii pe care o depun s-a dublat în ultimii doi ani și tot mai mulți aplică pentru certificare”, explică Ionuț Nache, director general al companiei INAQ Consulting.

Certificarea GLOBALG.A.P. acoperă: siguranţa alimentelor şi trasabilitatea; mediul (inclusiv biodiversitatea); sănătatea, securitatea şi bunăstarea muncitorilor; bunăstarea animalelor. Totodată, include: Managementul Integrat al Culturilor (ICM), Controlul Integrat al Organismelor Dăunatoare (IPC), Sistemul de Management al Calităţii (SMC) şi Analiza Riscurilor şi Punctelor Critice de Control (HACCP).

De ce să participi la conferința GLOBALG.A.P.?

Conferinţa GLOBALG.A.P. este un eveniment inedit pentru piaţa românească.
Pe de o parte, își propune să crească vizibilitatea standardelor GlobalG.A.P, a beneficiilor de care se bucură cei care aderă la standarde, dar și cerințele pentru a putea adera la acestea. Pe de altă parte, sunt dezbătute provocări ale fermierilor, în contextul realității pieței locale. Și nu în ultimul rând, sunt invitați la o masă rotundă fermierii, procesatorii, precum și alți parteneri ai celor implicați în producția agricolă, îndeosebi retaileri, pentru a explora căi de optimizare a lanțurilor de distribuție și accesul produselor românești pe rafturile magazinelor.

Dacă eşti fermier poţi afla cum să faci parte din „lanţul alimentar scurt”:

 • Produsele de la ferma ta pot fi listate de marile lanţuri de magazine de retaileri, de exportatori sau de rețelele de distribuție, îndeplinind un set de condiţii obligatorii;
 • Afli care sunt cerinţele comercianţilor pentru producătorii locali, care sunt cerinţele de vânzare cu amănuntul și despre elementele de siguranţă a alimentelor;
 • Poţi afla mai multe despre aceste certificări, costuri, metode de implementare;
 • Se vor discuta dezavantajele şi riscurile pe care şi le vor asuma producătorii care nu deţin certificarea GLOBALG.A.P.;
 • Vei afla povești de succes despre cum a ajutat certificarea GLOBALG.A.P. ca fermierii polonezi să devină unii dintre cei mai mari exportatori de fructe şi legume din Europa;

Dacă ești client/furnizor al industriei agricole, te poți implica în sprijinirea fermierilor prin:

 • Însușirea nevoilor pe care producătorii agricoli le au cu privire la vânzarea și securitatea produselor;
 • Asumarea implicării părților interesate în obținerea și comercializarea produselor destinate consumului;
 • Identificarea condițiilor obligatorii necesare procesului de cumpărare/furnizare;

Expunerea transparenței în relația fermieri-retaileri.

Cine va lua cuvântul la cea de-a 3-a ediție a Conferinței GLOBALG.A.P.

 • Marius Micu – vicepreședinte COPA-COGECA

Felix von Eynern – reprezentant GLOBALG.A.P.

 • Dr. Kliment Petrov – reprezentant GLOBALG.A.P.
 • Marek Marzec – CEO EWA BIS Polonia
 • George Bădescu –  director executiv AMRCR (Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România)
 • Oana Cornea – Managing Director Control Union România
 • Liliana Piron – director executiv LAPAR (Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România)
 • Ștefan Pădure – președinte APAR (Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc)
 • Ionuț Lupu – director executiv Asociația HOLSTEIN RO
 • Alexandru Tachianu – Vicepreședinte Asociația Fermierilor din România
 • Adrian Bălăoi – CEO AB Frigo Consult Tehnic
 • Laurențiu Asimionesei – fondator Stratesys Vectors
 • Joaquin Gonzalez – Daymsa România și Republica Moldova
 • Victor Bogdan – Sales & Technical Director Fuchs Lubricants România
 • Veronica Țaran-Baciu-Georgescu – director general Agenția Națională a Zonei Montane – MADR
 • Arie Veldhuizen – Agricultural Counsellor Romania, Bulgaria, Moldova Embassy of the Kingdom of the Netherlands
 • Ionuț Nache – director general INAQ Consulting.

Partenerii Conferinței GLOBALG.A.P.

Parteneri Platinum: Control Union România, Auchan România, AB Frigo Consult, AB Tehnic Profesional, Daymsa, Fuchs Lubricants România.

Parteneri Gold: Cris-Tim, Eisberg, PepsiCo

Parteneri Silver: EurofinsFood Testing

Parteneri Susținători: ARC, CCIRI, BRCC, NRCC, ASEMER, AFR, APAR, AMRCR, Ambasada Sustenabilității, UNCSV, LAPAR, Polish Investment and Trade Agency – PFR Group, Pro Agro România, BEROCC, USAMV Cluj-Napoca, USAMV București, Berarii României, Supreme Counsellor of European Business.

Parteneri Media: Modern Buyer, Revista Fermierului, România Agricolă, Cotidianul Agricol, Business Press Agricol, Meat.Milk, Business Voice, Agro TV.

Pentru mai multe detalii vă invităm să accesați pagina dedicată evenimentului: https://www.inaq.ro/conferinta-globalg-a-p

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.