MADR sustine instituirea unor noi termene pentru aplicarea legislatiei ce vizeaza reducerea risipei alimentare

Printr-un comunicat trimis la redactie in cursul acestei dimineti (22 mai 2017), Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale informeaza ca, „in urma dezbaterilor publice care au avut loc ca urmare a postarii pe site-ul Ministerului a normelor metodologice de aplicare a Legii nr.217/2016, privind diminuarea risipei alimentare, a propunerilor si opiniilor cu valoare de recomandare primite de la reprezentantii sectoarelor aflate sub incidenta prezentei Legi, a rezultat necesitatea instituirii unor noi termene. In acest sens, MADR sustine prelungirea termenelor pana la data de 31 decembrie 2017, prin intermediul unei Ordonante de Urgenta. Facem precizarea că aceste masuri sunt luate din cauza inaplicabilitatii Legii nr.217/2016 in forma actuala”.

Un grup de lucru format din experti ai MADR si din actori ai sectorului de productie agroalimentar, lucreaza pentru imbunatatirea Legii nr.217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, se mai arata in comunicatul citat.

Reamintim ca in luna mai a.c., Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a finalizat si a publicat pe site-ul sau proiectul de hotarare pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, in scopul consultarilor publice.