Kaufland a deschis cel de-al cincilea magazin din Republica Moldova, la Comrat

Kaufland Republica Moldova anunță deschiderea celui de-al cincilea magazin, în localitatea Comrat. Situat pe strada Lenina 99, hipermarketul are o suprafață de vânzare de circa 3.300 m2, cu o vitrină asistată de 35 de metri și 10 case de marcat. Programul de lucru al magazinului este de la 8:00 – 22:00, de luni până duminică.

Magazinul dispune de 256 de locuri de parcare, dintre care 10 locuri sunt destinate pentru persoanele cu nevoi speciale și 8 locuri pentru familiile cu copii, iar 2 dintre locurile de parcare sunt amenajate pentru încărcarea automobilelor electrice.

Pe rafturile noului magazin, clienții pot găsi o gamă variată de peste 4.100 de articole achiziționate de la producători și furnizori locali, cât și produse de marcă proprie- articole disponibile în premieră în Republica Moldova.

Magazinul este construit în linie cu cele mai înalte standarde europene și are cel mai nou concept de design. Acesta este dotat cu zone de legume și fructe, brutărie, alimente de bază, dulciuri, băuturi, produse nealimentare și vitrină cu servire asistată.

În galeria comercială din cadrul magazinului, clienții pot găsi o farmacie, cofetărie-cafenea, schimb valutar și Moldpresa. Iar în exteriorul magazinului, clienții pot lua o masă rapidă și caldă la punctul Grill.

Locuitorii din Comrat vor avea posibilitatea să recicleze rapid cu ajutorul aparatului de tip self-service TOMRA trei tipuri de deșeuri – PET-uri (cu volumul de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volumul de până la 1 litru). Clienții care reciclează sunt recompensați cu un voucher de reducere la anumite produse din promoții.

Kaufland pune la dispoziția clienților un rastel pentru biciclete, iar cumpărătorii care conduc mașini electrice au posibilitatea să le încarce la o stație special amenajată de pe teritoriul magazinului.

Magazinul este dotat cu un sistemul inteligent de încălzire eco, care recuperează căldura de la vitrinele și camerele de frig ale magazinului, economisind astfel resursele naturale și protejând mediul.

Prin investițiile în magazinul Kaufland Comrat au fost create peste 80 de locuri de muncă noi, la standarde europene, pentru locuitorii din Comrat.

„În pofida pandemiei, noi am continuat investițiile în Republica Moldova, ne-am onorat promisiunea și astfel am reușit ca în timp record să deschidem primul magazin Kaufland în sudul țării, în orașul Comrat! În calitate de investitor străin, apreciem suportul și deschiderea autoritățlor locale. Kaufland Comrat este mai mult decât un loc nou pentru cumpărături – este o cale de acces spre dezvoltarea economiei orașului, crearea locurilor de muncă, parteneriate cu producătorii locali și proiecte de responsabilitate socială”, a subliniat Marco Hößl, Directorul General Kaufland Republica Moldova și România.

Kaufland a investit peste 3 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură, cum ar fi amenajarea și asfaltarea străzii Lenina, amenajarea stației de autobuz și altele, în vederea inaugurării magazinului dinComrat.

Pe 26 septembrie, Kaufland a deschis oficial primele două magazine în Republica Moldova, iar pe 24 septembrie 2020 a deschis oficial cel de-al treilea magazin în nordul țării, în Bălți. În februarie, pe data de 18, Kaufland a deschis ușile celui de-al patrulea magazin, în Ungheni.

În planurile de extindere ale companiei este prevăzută deschiderea a 20 de magazine în Republica Moldova și, mai mult, construcția unui centru logistic propriu în decursul următorilor 10 ani.

Rețeaua de magazine Kaufland, având sediul în Neckarsulm, Germania, este o filială a grupului Schwarz, al patrulea cel mai mare retailer din lume. Kaufland este una dintre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.270 de magazine și mai mult de 150.000 de angajați în opt țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here