Grupul Aaylex – investiție de 15 milioane euro în lansarea unei game sub brandul Cocorico

Grupul Aaylex anunță o investiție de 15 milioane euro pentru lansarea în piață a unei game de cârnați Cocorico, un produs 100% din carne de pui proaspătă și condimente naturale, fără nitriți, fără nitrați, fără gluten, fără membrană, fără aditivi sau conservanți. Cârnații de pui Cocorico sunt disponibili în patru variante: natural, natural afumat cu lemn de fag, spicy afumat cu lemn de fag și mediteraneean afumat cu lemn de fag. Cârnații pot fi consumați direct din pachetul în care sunt ambalați, fierți sau la grătar și se pot integra în compoziția a numeroase rețete.

Condimentele naturale (ghimbirul, nucșoara, proteina din fasole fava), precum și toate ingredientele folosite în producerea cârnaților de pui Cocorico au fost selectate de specialiști în nutriție.
Procesul de producție respectă cele mai stricte standarde de biosecuritate și calitate de la nivel internațional. Ambalarea este realizată în atmosferă protectoare, în caserole termoformate, cu un termen de valabilitate de 21 de zile.

Pentru acest produs, grupul AAylex a investit peste 15 milioane euro în construcția de la zero a unei unități specializate, care integrează robotizare și automatizări de ultimă oră, inclusiv inovații și condiții speciale de biosecuritate. Investiția a inclus, de asemenea, etapele de cercetare, dezvoltare, testare, stabilizare a rețetei, ambalarea specială, construcția brandului, asigurarea logisticii și distribuției.

“După doi ani de cercetare, dezvoltare, testare, modificări în tehnologie, textură, temperaturi, fluxuri, am reușit să creăm acest produs unic, 100% natural. Este o inovație 360, înregistrând o premieră globală. De la hrana puilor, până la produsul finit, avem pe linie 100% natural.’’, a menționat Bogdan Stanca, fondator și CEO al Grupului AAylex, proprietarul mărcii Cocorico.

Începând cu luna ianuarie 2021, gama de cârnați Cocorico a fost în testări în câteva hipermarketuri din țară și din străinătate.

“Suntem în etapa în care produsele vor fi gradual distribuite în toată țara și la export, pe piețele din Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia, inclusiv Orientul Mijlociu.

“Peste 95% din feedback-ul primit de la consumatori a fost pozitiv. Încă mai testăm care dintre variantele de produs sunt cele preferate, pentru a înțelege mai bine preferințele consumatorilor, privind mirodeniile. Este o etapă importantă pentru noi, deoarece suntem într-un teritoriu complet neatins, iar de capacitatea noastră de a cuprinde acest feedback, vor depinde dezvoltările ulterioare.”, a adăugat Bogdan Stanca.

Unitatea care produce cârnații de pui este integrată cu celelalte entități din cadrul grupului AAylex: fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere pui, un abator și unități specializate de producție și ambalare.

În ultimii 4 ani, grupul AAylex a investit în total peste 50 de milioane de euro pentru integrarea și consolidarea întregului lanț, de la fermă la furculiță, tot procesul fiind complet natural, în condiții de biosecuritate maximă. Totodată, s-a acordat o atenție deosebită responsabilității sociale privind risipa alimentară, condițiile energetice și de mediu.

Produsele Cocorico sunt destinate 70% consumului intern și 30% exportului în țări din Europa precum Italia, Spania, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria și Slovacia, inclusiv Orientul Mijlociu. Grupul deține fabrici specializate pentru hrana puilor, ferme de reproducție, incubație și creștere a puilor, un abator cu o capacitate anuală de producție de peste 100.000 tone de carne, fabrică de cârnați, unități de ambalare, distribuție și logistică proprie, laboratoare proprii pentru fiecare ciclu de producție în parte, bucătărie industrială unde se efectuează teste pentru produsele gata pentru consum.

Grupul are un număr total de peste 2.000 angajați. În 2020, cifra de afaceri consolidată a grupului AAylex a fost de peste 651 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here