Karpaten Meat încurajează consumul cărnii de vită Angus de proveniență locală

692

Karpaten Meat încurajează valorificarea și consumul cărnii de vită Angus, de proveniență locală, și a invitat la fermele sale de animale din Valea Hârtibaciului bucătari pasionați și proprietari de restaurante, blogeri și antreprenori, presă națională și locală și reprezentanți ai programului Sibiu Capitală Gastronomică 2019.

Procesul de obținere a cărnii Premium Angus de proveniență locală face parte dintr-un lanț care acoperă toate etapele, de la creșterea și îngrășarea vițeilor până la prelucrarea și comercializarea cărnii. Evenimentul cu circuit închis a fost structurat în aceeași idee circulară. Aproximativ 30 de invitați din diverse medii conexe domeniului culinar au participat la eveniment.

Ziua a debutat cu o prezentare a principalelor caracteristici ale rasei, pe parcursul vizitării fermei din Marpod. De asemenea, teme similare despre rasă și managementul fermei au fost abordate și mai târziu, în programul care a inclus o vizită a celorlalte ferme aparținând Karpaten Meat, din apropiere.

Discuția s-a concentrat pe tema creșterii animalelor, din perspectiva modului în care aceasta influențează calitatea cărnii. Invitații au putut afla detalii despre modalitățile de tranșare a carcasei, despre piesele rezultate și posibilitățile de utilizare, toate aceste teme având ca principal obiectiv, sublinierea importanței utilizării carcasei complete, în realizarea unui meniu, nu doar a pieselor premium.

Punctul culminant al întâlnirii a fost degustarea unei meniu alternativ, din carne de vită Premium Angus. Meniul construit de echipa Syndicat Gourmet a s-a bazat pe preparate creative din piesele mai puțin utilizate din carcasa întreagă.

La final, vizitatorii au fost invitați să încerce magazinul online premiumangus.ro care comercializează piesele de carne degustate pe parcursul zilei.

Karpaten Meat Group crește bovine de rasa Angus. Ferma Karpaten Meat deține toate atu-urile de producție a cărnii de vită Premium Angus. Rezultatul este un o carne obținută din bovine cu o genetică de top și crescută în mod natural, calitatea superioară fiind dată de frăgezime, aromă, marmorare și de procesul de maturare.

În 2019, Sibiul va fi prima regiune din țară care va deține titlul de “European Region of Gastronomy”. În acest context campania Karpaten Premium Angus, a dorit să creeze legături între producători și restaurante, între produs și consumatori, între fermă și regiune iar în acest fel, produsele de înaltă calitate să ajungă ambasadori ai regiunii din care provin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here