Jan Hommen devine președintele grupului Ahold Delhaize

Jan Hommen, noul Președinte Ahold Delhaize

Jan Hommen urmează să devină președintele consiliului de supraveghere al Ahold Delhaize, începând de miercuri, 11 aprilie, odată cu retragerea lui Mats Jansson. Jansson se va retrage din consiliul de administrație după ședința de adunare generală a companiei, de mâine, moment în care Hommen va prelua conducerea ca președinte.

Știrea urmează după ce săptămâna trecută, Dick Boer anunțase că se retrage din funcția de CEO al Ahold Delhaize și că va fi urmat, începând de la 1 iulie, de actualul său adjunct și CIO, ofițer responsabil cu integrarea, Frans Muller.

Frans Muller

Hommen a funcționat ca vicepreședinte, din momentul în care Royal Ahold și Delhaize Group au început procesul de fuziune, în iulie 2016. Înainte de aceasta, el a fost președinte al consiliului de supraveghere al Ahold încă din 2013. Între 2003 și 2007 a fost vicepreședinte al consiliului de supraveghere al Ahold și președinte al comitetului de audit. Experiența executivă a lui Hommen include și rolul de vicepreședinte al consiliului de administrație al Royal Philips Electronics și director executiv al ING Group și al KPMG din Olanda.

Atribuțiile lui Jan Hommen și funcția de vicepreședinte îi vor reveni lui Bill McEwan, care a fost membru în consiliul de supraveghere din iulie 2016 și are funcția de președinte al comitetului de remunerare și membru al comitetului pentru sustenabilitate și inovare. Fost președinte și CEO al Sobeys Inc., McEwan a servit în consiliul de administrație al Delhaize din 2011, în perioada care a dus la fuziunea cu Ahold.