Penny Market a înregistrat cea mai puternică creștere a veniturilor în Ungaria

Potrivit raportului financiar publicat de Rewe Group pentru anul financiar 2017, Penny International a înregistrat cea mai puternică creștere a veniturilor în Ungaria, de 12,2% (+11,4% ajustare în urma schimbului valutar). Ungaria este urmată de Republica Cehă, cu o creștere a veniturilor de 9,2% (+6,3% ajustare în urma schimbului valutar) și România cu o creștere a veniturilor de 6,9% (+8,8% ajustare în urma schimbului valutar).

Divizia internațională a discounterului Penny Market a generat venituri totale de 4,5 miliarde de euro în 2017.

Divizia internațională de discount a grupului Rewe, care activează în Italia, Austria, Ungaria, România și Republica Cehă a înregistrat o creștere a veniturilor de 5,4% față de anul 2016 (+4,8% ajustare în urma schimbului valutar).

Țările care au înregistrat cele mai mari venituri sunt Republica Cehă (1,3 miliarde de euro), Italia (1,1 miliarde euro) și Austria (785 milioane euro).

Pe piața extrem de competitivă din Austria, Penny a reușit să își mențină veniturile din anul precedent cu o ușoară creștere de 0,7%, arată raportul financiar al Rewe Group.

În Germania, Penny a generat o creștere a veniturilor de 2,5%, până la 7,4 miliarde de euro. Pentru al doilea an consecutiv, numărul sucursalelor din Germania a crescut, cu 1,2%, de la 2.148 la 2.174.

În același timp, Penny a continuat dezvoltarea conceptului său Penny 2020 în Germania. În ultimul an, 850 de sucursale au fost remodelate, ceea ce a dus, printre altele, la o creștere a capacității de a furniza produse proaspete prin extinderea zonelor de refrigerare și o extindere a brandurilor penny to go și penny heat & eat.

Penny Market este unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de trei centre logistice situate în localitățile: Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău.

În prezent, Rewe România deține 223 magazine Penny Market la nivel național si activează cu un număr de aproximativ 4.300 de angajați. Expansiunea locală continuă și în 2018 cu un număr de 20 – 25 de magazine noi.