Hub de încărcare rapidă pentru automobilele electrice la Kaufland, din Barbu Văcărescu

Kaufland România și Renovatio Group au inaugurat pe 25 octombrie un hub de încărcare rapidă pentru automobilele electrice. Acesta este situat în parcarea Kaufland de pe Strada Barbu Văcărescu, din București. O prioritate pentru următorii ani o reprezintă extinderea rețelei către Moldova și sudul țării. În paralel, până la finalul anului, Kaufland România și Renovatio anunță deschiderea a cel puțin cinci noi puncte de încărcare aflate în parcările magazinelor Kaufland din țară.

Hub-ul din Barbu Văcărescu oferă posibilitatea încărcării simultane a 6 vehicule electrice, noutatea și principalul beneficiu al lui fiind că 3 dintre acestea se vor putea încărca în regim rapid, la o putere de maxim 50 kW. În acest fel, majoritatea modelelor electrice prezente pe piața din România vor putea ajunge la 80% din capacitatea bateriei în mai puțin de o oră. În completarea stațiilor de încărcare rapidă sunt disponibile 3 puncte de încărcare semirapidă, cu o putere de 22 kW.

Stațiile din cadrul hub-ului sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule 100% electrice și hibride plug-in, au un regim de funcționare non-stop și costurile încărcărilor sunt suportate în totalitate de către Kaufland România.

,,În 2018, am ajuns la peste 20 de locații în parcările noastre, oferind astfel o mai mare autonomie în deplasare. Credem că prin toate aceste eforturi, vom inspira tot mai mulți oameni să fie eco. Responsabilitatea față de mediu a fost și va fi întotdeauna pe agenda noastră, ca parte integrantă a modului de a face business”, a declarat Valer Hancaș, Director Comunicare și Corporate Affairs Kaufland România.

În magazinele Kaufland, și implicit pentru încărcarea bateriilor mașinilor electrice, este folosită peste 95% energie din surse regenerabile. Rețeaua Renovatio e-charge numără, în prezent, 92 puncte de încărcare în 38 de locații din care 62 puncte de încărcare sunt instalate în 23 de locații Kaufland.

„Prin proiectul FastSEE, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul CEF Transport, Renovatio va acoperi cu stații de încărcare rapidă și ultrarapidă, două dintre coridoarele principale ale rețelei de transport paneuropene TEN-T ce tranzitează țara noastră până la sfârșitul anului 2020. Multe dintre locații sunt alese în baza parteneriatului cu Kaufland România. Cele 53 de stații de încărcare rapidă vor fi amplasate la o distanță maximă de 80 km una de cealaltă, iar cele 3 stații de încărcare ultrarapidă vor fi instalate în Timișoara, Sibiu și București”, a precizat Alexandru Teodorescu, Managing Partner Renovatio Group.
Conform statisticilor oficiale, în România sunt înmatriculate, în acest moment, peste 1000 de mașini pur electrice.

În aprilie 2016, Kaufland România împreună cu Renovatio Group au lansat o rețea publică de stații de alimentare de tip Fast Charge a mașinilor electrice în România. De atunci, în doar doi ani, s-a reușit facilitarea deplasării pe un alt coridor de transport: București – Ploiești – Brașov – Târgu Mureș – Cluj Napoca – Oradea. Extinderea rețelei către Moldova și sudul țării reprezintă o prioritate pentru următorii ani. În paralel, până la finalul anului, Kaufland și Renovatio anunță deschiderea a cel puțin cinci noi puncte de încărcare aflate în parcările magazinelor Kaufland din țară.

Kaufland România a achiziționat în 2016 o flotă de 18 mașini 100% electrice. O parte din acestea au fost donate ONG-urilor partenere, iar o parte sunt utilizate de angajații Kaufland în deplasările zilnice în interes de serviciu, contribuind la reducerea nivelului de poluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here