Henkel propune gama produse de curățenie sustenabile – Pro Nature

Henkel propune gama unică de produse Pro Nature, aparținând brandurilor Bref, Clin, Pur și Somat. Produsele conțin ingrediente obținute din surse naturale regenerabile în proporție de 95% – 99,9%, cu 0% fosfat de parfum și colorant.

Ambalajele gamei Pro Nature sunt obținute din materiale reciclate (plastic – Coș 100% reciclat 100% r-PET sticle, 100% carton reciclat/Somat) și pot fi, la rândul lor, reciclabile.

Pe lângă faptul că produsele sunt prietenoase cu mediul (“eco-friendly”), deținând certificare Blue Engel/ EU EcoLabel, ele oferă și o performanță ridicată de curățare.

Conform studiului realizat de Firmenich în 2020 – „Sustainability Trend Watch“, peste o treime din toți cumpărătorii intervievați susțin că durabilitatea și sustenabilitatea au devenit mai importante din cauza pandemiei, iar pentru 36% dintre cei chestionați, ele au devenit chiar mai importante ca urmare a pandemiei, dar și a schimbărilor climatice. Măsurarea și posibilitatea de a urmări traseul resurselor de la sursă la produsul de pe raft și apoi la consumator oferă posibilitatea de a controla impactul pe care consumul îl are asupra naturii.

Un viitor mai verde începe chiar de acasă, iar consumatorul român își poate aduce contribuția la o planetă mai verde folosind produsele din gama Pro Nature.

Companie înființată în anul 1994, ca reprezentantă a Henkel Central Eastern Europe Austria, Henkel România are în prezent peste 500 angajați, și un portofoliu compus din peste 30 mărci, mii de produse de la detergenți și produse pentru îngrijirea Locuinței, la cosmetice și produse de îngrijire personală. La acestea se adaugă adezivii comerciali, profesionali și industriali. Henkel deține trei unități de producție în România (Pantelimon/ lângă București, Câmpia Turzii și Roznov).

Henkel deține poziții de lider în multe dintre piețele relevante la nivel global. În 2020, Henkel a înregistrat vânzări de peste 19 miliarde euro și un profit operațional ajustat de cca 2,6 miliarde euro. Henkel are 53.000 angajați la nivel global, iar acțiunile Henkel sunt listate la Bursa Germană DAX.