“Gusturi Romanesti de la gospodari”, program prin care Mega Image aduce in magazinele sale legume de sezon de la producatori romani

713

Retailerul Mega Image a lansat recent un nou program pentru brandul propriu Gusturi romanesti, “Gusturi Romanesti de la gospodari”. Prin acest program, din iunie pana in septembrie, sase sortimente de legume de sezon – rosii, vinete, ardei gras alb, ardei kapia rosu, castraveti cornison si salata verde, cultivate sustenabil, ajung in toate magazinele Mega Image din tara, direct de la producatorii locali. Fermele agricultorilor sunt localizate in localitatile: Vidra, Baleni, Colibasi, Mogosesti, Radovanu, Greaca si Buzau; lucru ce permite distributia rapida dupa cules, astfel incat sa se pastreze prospetimea legumelor.

“Prin acest program, aducem mai aproape de consumatorii nostri gusturile autentice romanesti, printr-un parteneriat echitabil cu producatorii locali care cultiva legume cu iscusinta si grija, asa cum se facea odinioara. Programul „Gusturi romanesti de la gospodari” va asigura legume proaspete direct din gradina fermierilor in toate magazinele Mega Image, iar brandul Gusturi romanesti reprezinta in continuare garantia calitatii si sigurantei. Implicarea noastra in acest parteneriat este fara precedent in Romania: echipele noastre sunt alaturi de agricultori din momentul pregatirii culturii, in timpul cultivarii si pana in etapa de cules. In acest fel, ne indeplinim obiectivul de a oferi consumatorilor produse gustoase direct de la producatori,” a declarat Vasilis Stavrou, Director General al Mega Image.

In cadrul proiectului, inginerii agronomi Mega Image se implica de la primul pas, inainte de cultivare, prin analiza solului si a apei, prin recomandarea privind tratamentul corespunzator folosit pentru a asigura cultivarea sustenabila, precum si prin alegerea soiurilor de legume care urmeaza a fi cultivate, pentru a asigura gustul autentic, de odinioara. Pe tot parcursul cultivarii, specialistii Mega Image verifica intregul proces de productie, iar un inginer agronom ofera periodic consultanta fiecarui producator. In final, Mega Image garanteaza preluarea intregii productii.
„Un obiectiv al programului “Gusturi romanesti de la gospodari” a fost acela de a sustine comunitatile locale. Astfel, am inclus in cadrul programului 55 de producatori ce au fost selectati dupa mai multe criterii: zona de provenienta sa fie recunoscuta pentru calitatea solului, experienta de peste trei ani in cultivare, analize pentru teren si pentru apa, proximitatea terenului fata de depozitul Mega Image, la maximum 150 de km pentru asigurarea prospetimii. In acest mod putem asigura in magazinele noastre legumele proaspete si gustoase, la cea mai buna calitate”, a adaugat Mircea Moga, Director Comercial al Mega Image.
„Am lansat acest proiect pornind de la dorinta de a readuce gustul adevarat al legumelor pe masa clientilor si ne-am dat seama ca este nevoie de un proiect mult mai amplu decat o simpla colaborare cu producatorii locali. De aceea am ales un sortiment restrans de legume pentru care ne-am implicat de la selectia soiurilor, pana la testarea produselor in laborator inainte de a ajunge pe rafturi, pentru a ne asigura ca gustul este autentic, iar produsul final respecta cele mai inalte standarde de calitate si siguranta alimentara” a completat Adrian Nicolaescu, Director Marketing al Mega Image.