Grupul german Henkel – creștere modestă a vânzărilor, de numai 1%, în primul trimestru din 2018

408

Compania germană de bunuri de consum, Henkel, a raportat că vânzările înregistrate în primul trimestru al anului 2018 de divizia sa de adezivi au ajutat la compensarea pierderilor suferite de diviziile Beauty Care şi Laundry & Home Care, pierderi cauzate de problemele de distribuție întâmpinate în America de Nord.

Producătorul detergentului Persil și al adezivului Loctite a anunțat că vânzările grupului au crescut cu 1,1%, ajungând la 4,84 miliarde de euro (excluzând efectele cursului de schimb, precum și impactul achizițiilor).

Acțiunile companiei Henkel au crescut cu 0,6% la deschiderea bursei din 10 mai, anunță Reuters.

Unitatea de adezivi, care realizează aproximativ jumătate din vânzări și oferă soluții producătorilor de aparatură, electronică și ambalare, a înregistrat vânzări organice mai mari cu 4,7%.

Divizia de Beauty Care, care include marca de șampon Henkel Schwarzkopf, a înregistrat o scădere de 4,3%, iar cea de Laundry&Home Care a înregistrat o scădere de 0,7%.
Produsele din gama Schwarzkopf Profesional au avut rezultate bune în acest trimestru, la fel și cele din gama Persil, în Germania și Orientul Mijlociu și Africa.

Oficialii Henkel au afirmat că se așteaptă ca incertitudinea și volatilitatea din piață să continue, deși dolarul american continuă să slăbească față de euro, dar a reconfirmat perspectivele sale de creștere din 2018, respectiv, o majorare a vânzărilor organice între 2 și 4 procente și a profitului pe acțiune (EPS) de 5 până la 8 la sută.

În România, Henkel este prezentă din 1994, ca filială a Henkel Central Eastern Europe. Compania are în prezent cca 500 de angajaţi, iar portofoliul său cuprinde peste 30 de mărci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenţi, adezivi comerciali şi profesionali până la tehnologii.

De la înfiinţarea sa în România, Henkel a lansat cu succes pe piaţa românească un important număr de mărci din portofoliul internaţional Henkel, precum : Persil, Pur, Rex, Perwoll, Silan, Perwoll, Clin, Bref , Somat– dintre detergenţi; Fa, Palette, Taft, Gliss, Schauma, Syoss, Ultime, dintre cosmetice; Ceresit, Thomsit, Moment, Super Attak, Loctite, Bonderite şi Teroson – dintre adezivi şi tehnologii.