Grecia: Marinopoulos creeaza un joint-venture cu un retailer local, prin care vor fi administrate hipermarketurilor Carrefour

Marinopoulos, francizatul Carrefour, si reteailerul grec Sklavenitis au anuntat incheierea unui acord pentru a infiinta o noua societate mixta. Noua companie va prelua managementul celor 33 de hipermarketuri Marinopoulos din centrele urbane, care reprezinta o treime din cifra de afaceri Marinopoulos (aproape 325 de milioane de euro in 2015). De asemenea, se va ocupa de extinderea retelei pe viitor.
Cele doua companii vor avea actionariat egal in compania nou creata si un numar egal de membri in consiliul de conducere.
Pentru Sklavenitis, decizia reprezinta o parte a planului de restructurare, ce vizeaza inclusiv achizitionarea operatorului intern rival Veropoulos, ce a intrat in insolventa in urma cu cateva luni. Pentru Carrefour Marinopoulos, aceasta miscare poate aduce o perspectiva mai buna in ceea ce priveste managementul datoriilor, ca urmare a infuziei de capital. Tranzactia se afla sub analiza autoritatilor de concurenta.
Grupul grec Marinopoulos detine in exclusivitate franciza Carrefour in Grecia, Cipru, Bulgaria si alte tari din Balcani din august 2012, cand Carrefour a decis sa iasa din joint-venture.