Gemma Webb a fost numită la conducerea RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) din România

Gemma Webb a fost numită în rolul de CEO și Președinte al Directoratului RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A., compania desemnată ca administrator al Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR) din România prin Hotărârea de Guvern nr. 1059 din 24 august 2022.

Gemma Webb are peste 25 ani de experiență atât B2B cât și B2C în mai multe industrii, precum FMCG, chimică, industria ambalajelor din plastic, print, tutun și servicii de management al deșeurilor. Este un lider experimentat, cu performanțe dovedite în accelerarea creșterii afacerilor, care a reformat structuri corporative și comerciale și a gestionat cu succes crize majore.

Gemma a modernizat operațiuni comerciale, de producție și la nivelul lanțurilor de aprovizionare, reușind să coalizeze organizațiile pe care le-a condus în jurul unei viziuni comune, să conducă echipe diverse și performante, să le motiveze pentru a-și depăși obiectivele și să obțină, alături de acestea, recunoaștere pentru performanță deosebită în business.

În noul său rol, Gemma Webb va coordona implementarea și gestionarea sistemului de garanție-returnare în România. În perioada imediat următoare, va forma echipa de management și va finaliza demersurile de obținere a finanțărilor necesare pentru activitatea operațională a RetuRO, ceea ce va presupune, printre altele, construcția mai multor centre la nivel regional, unde se vor asigura numărarea, sortarea și pregătirea pentru reciclare a ambalajelor returnate.

“Provocarea pe care o avem în fața noastră este foarte ambițioasă și începe cu înregistrarea în sistem a aproximativ 4.000 de producători și importatori de băuturi și a peste 80.000 de comercianți. SGR va gestiona anual aproximativ șase miliarde de recipiente pentru băuturi și le va oferi consumatorilor o experiență simplă și plăcută în ceea ce privește returnarea acestor ambalaje” a declarat Gemma Webb, CEO și Președinte al Directoratului RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A.

Sistemul Garanție-Returnare ar fi trebuit să fie funcțional începând cu 30 noiembrie 2023, iar consumatorii să poată să returneze în magazine ambalajele din plastic, sticlă sau metal pentru băuturi.

SGR reprezintă un sistem în care românii vor plăti o garanție de 0,50 RON atunci când vor cumpăra o băutură îmbuteliată (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant.

Sistemul se aplică pentru ambalaje primare nereutilizabile cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv. După golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianți în cadrul magazinelor. În schimbul ambalajului gol, consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției plătite inițial, fără a fi condiționat de prezentarea bonului fiscal.

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. (www.returosgr.ro) a fost creat de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu, Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate și Asociația Retailerilor pentru Mediu și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.