Gebrüder Weiss: 415.000 de transporturi și 30.000 de comenzi gestionate prin platforma myGW, la doar un an de la lansare

La un an de la lansare, myGW se bucură de rezultate foarte bune: 400 de utilizatori, 415.000 de transporturi și 30.000 de comenzi plasate direct în portal (Sursă: Gebrüder Weiss)
La un an de la lansare, myGW se bucură de rezultate foarte bune: 400 de utilizatori, 415.000 de transporturi și 30.000 de comenzi plasate direct în portal. (Sursă: Gebrüder Weiss)

Gebrüder Weiss România, unul dintre principalii jucători ai pieței locale de transport și soluții logistice, își continuă strategia de digitalizare a serviciilor puse la dispoziție clienților. Astfel, la un an de la lansarea portalului myGW, cca. 400 de utilizatori folosesc deja platforma. Mai mult de atât, într-un an de la lansare (n.r. iunie 2021), aceștia au gestionat 415.000 de transporturi și au plasat 30.000 comenzi prin intermediul portalului.

„Primul an de funcționare a portalului myGW s-a dovedit a fi un real succes. Doar în primele trei luni de la lansare, au fost gestionate peste 30.000 de transporturi și am avut o rată foarte bună de adopție, ce depășește, acum, 400 de utilizatori“, a menționat Viorel Leca, Director General Gebrüder Weiss România.

Potrivit afirmațiilor sale, cele mai accesate servicii puse la dispoziție de platforma myGW în rândul clienților români au fost cele de track&trace, managementul documentelor și ebooking.

Conform feedback-ului din partea utilizatorilor, myGW a prezentat un real interes din perspectiva accesului la informații în timp real, a disponibilității 7/7, 24h/zi și a accesibilității de pe orice dispozitiv.

În plus, platforma este considerată intuitivă, cu informații centralizate despre fluxul de mărfuri – pentru transporturi terestre, transport aerian și maritim și logistica depozitării, asigurând totodată un grad maxim de transparență. Acest lucru este validat și de faptul că, la nivel global, soluția myGW este folosită în 25 de țări de peste 6.000 de clienti și 16.000 de utilizatori.

“Începutul acestui an ne-a confirmat, o dată în plus, importanța investițiilor pe care le derulăm în digitalizare. Astfel, în primele cinci luni din 2022 prin myGW au fost gestionate aproximativ 160.000 de transporturi și au fost plasate peste 26.000 de comenzi”, a mai spus Viorel Leca. 

„Primul an de funcționare a portalului my GW s-a dovedit a fi un real succes.
Doar în primele 3 luni de la lansare, au fost gestionate peste 30.000 de transporturi.”
– Viorel Leca, director general Gebrüder Weiss România.

Volumul de investiţii în digitalizare alocat de Gebrüder Weiss România în ultimii doi ani a fost în linie cu creşterea interesului pentru soluţii tech şi digitalizare. Compania este într-un proces de transformare digitală, cu investiții direcționate pe mai multe tronsoane astfel încât să acopere partea de echipamente ce permit transfer electronic de date, portalul digital myGW, programe de planificare a mărfurilor și rutelor și optimizarea de fluxuri pentru bunuri și resurse.

Portalul myGW asigură acces permanent la serviciile companiei, autonomie operațională și furnizează date complexe, dovedindu-se o soluție inteligentă care salvează timp și fluidizează procesele și operațiunile.

Pentru clienții companiei, myGW înseamnă flexibilitate: toate documentele relevante, cum ar fi facturile sau dovezile de livrare, sunt stocate online, comenzile pot fi plasate electronic sau prețurile de transport pot fi stabilite în scurt timp, cu un singur click.

Un alt avantaj decisiv este că mai mulți reprezentanți ai unui client Gebrüder Weiss comunică online prin intermediul aceluiași instrument și pot monitoriza procesele în mod transparent, în orice moment.