Furnizorul de solutii IT pentru industria de retail si cea alimentara RBC preconizeaza o crestere a cifrei de afaceri de peste 10% in 2015

415

Romanian Business Consult (RBC), unul dintre principalii furnizori si integratori de solutii IT pentru industria de retail si cea alimentara, a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 15,8 milioane euro si o crestere mai accentuata, de aproximativ 35%. Pentru anul in curs, reprezentantii companiei preconizeaza o buna desfasurare si finalizare a mai multor planuri strategice.
“In conditiile economice date, consideram ca ritmul de crestere, atat pe verticala, cat si pe orizontala este sanatos si denota o afacere pregatita pentru o dezvoltare sustinuta. In ciuda impedimentelor care nu au permis o crestere mai mare a industriei de retail anul trecut – se cauta formate noi, mai mici, mai flexibile, exista o mare presiune pe preturi etc. – market-share-ul RBC s-a pastrat la acelasi nivel ca in anul anterior. Pentru 2015, se preconizeaza o crestere a cifrei de afaceri de peste 10%”, a declarat Andrei Bojita, CEO Romanian Business Consult.
In ceea ce priveste industria de retail, prioritatea in momentul de fata este integrarea cat mai usoara si in termenul legal a noului sistem de aparate de marcat dotate cu jurnal electronic in activitatea clientilor RBC. In paralel, se urmareste dezvoltarea a noi solutii complexe de gestionare a nevoilor clientilor si potentialilor clienti. In acest sens, a fost infiintat un nou departament – Product & Project Management. Acest departament va coordona executia tuturor proiectelor complexe pe care RBC le va derula, acordandu-se o atentie sporita standardelor impuse de certificarile internationale ISO (9001, 27001, 14001 si 18001) si cerintelor de calitate impuse de clientii RBC.
Un alt obiectiv pentru anul in curs este continuarea dezvoltarii business-ului in noi directii, adiacente fata de verticala de activitati traditionala, mai precis retelele de benzinarii: spre exemplu, anul trecut a fost finalizat proiectul LukOil – la aceasta ora LukOil si-a standardizat POS-urile din toate statiile de benzina cu tehnologie Wincor Nixdorf.
Romanian Business Consult continua seria investitiilor si prin dezvoltarea permanenta a solutiilor proprii – RBC IQ este “umbrela” care adaposteste deja 7 aplicatii proprietare, urmand ca in curand sa se anunte lansarea a inca doua. Dintre ele trebuie mentionate: Retail IQ – sunt deja peste 200 de magazine care folosesc solutia RBC, iar LogIQ propune si anul acesta proiecte noi si interesante (Sapa – cel mai mare producator de profile din aluminiu, Apidava – cel mai mare producator de miere de albine din Romania, CIA Aboliv, Keller, International Alexander – operator de logistica pentru automotive din Arad etc.)
O alta directie de dezvoltare pentru RBC a fost deschiderea, in 2014, a reprezentantei RBC Chisinau, o consecinta a bunului mers al afacerii si un raspuns la nevoia de a livra solutii cat mai complexe in Republica Moldova. In momentul de fata, compania este 100% operationala si are contracte semnate cu doua retele importante – Metro si Salamer (in cazul Salamer, sunt deja definitivate 10 magazine si urmeaza sa se mai implementeze inca 11 pana la finalului anului 2015).
Avansul cifrei de afaceri RBC in 2014 s-a datorat si castigarii de noi clienti – in industrie: Lacto Food, Cosm Fan, Keller, Nesle, Hella, Glissando; in retail – proiectul „La Doi Pasi” al companiei Metro, Lidas, Crescendo, Salamer, Eddy’s, Pepco, La Bolta Satului etc.
“Pentru Romanian Business Consult, 2014 a fost caracterizat, pe de o parte, prin semnarea unor parteneriate strategice – cu grupul suedez de investitii Oresa Ventures si Grenke, compania specializata in furnizarea de solutii de finantare pentru echipamente IT, pentru a le mentiona pe cele mai importante – cat si printr-o serie de inovatii implementate in serviciile oferite clientilor, cum ar fi introducerea in portofoliu a solutiilor RBC de Loss Prevention, rezultat al adaptarii la cerintele pietei, care au fost foarte bine primite. Ne propunem ca si anul acesta sa continuam sa oferim expertiza si solutiile de prima clasa cu care ne-am obisnuit partenerii „, explica Andrei Bojita, CEO Romanian Business Consult.

Fondat in 1991, Romanian Business Consult este unul dintre principalii furnizori si integratori de solutii IT pentru industria de retail si cea alimentara din Romania, avand sediul principal in Bucuresti si filiale in Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Republica Moldova (Chisinau). Incepand cu anul 2012, RBC a devenit actionar majoritar la RBC Logistics Solutions, companie specializata in furnizarea de solutii pentru toate procesele care au loc intr-un depozit, indiferent de natura activitatii companiei respective. La finalul anului 2014, Oresa Ventures, fondul de investitii de origine suedeza, a definitivat achizitia unei participari semnificative in cadrul Romanian Business Consult, determinand accelerarea cresterii grupului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here