FM Logistics România anunță deschiderea platformei de la Dragomirești, în urma unei investiții de 20 de milioane de euro

FM Logistic, operator logistic cu activităţi în principal în zona bunurilor de larg consum şi retail, anunță deschiderea platformei din Dragomirești (autostrada A1 București – Pitești, județul Ilfov). Construcția acestei platforme a început în iulie 2016 și a primit primii săi paleți în noiembrie 2017. Platforma are o celulă cu o suprafață de 10.000 m² dedicată produselor cosmetice, produselor alimentare și altor produse FMCG (plus 1.000 m² de mezanin pentru activitățile de ambalare) și o celulă de 10.000 m² dedicată logisticii de produse farmaceutice și 1,150 m² de mezanin pe docuri frontale pentru produse sensibile.

Investiția a fost evaluată la 20 milioane EUR. Aceasta include studiul de fezabilitate, achiziția de teren, pregătirea sitului și construirea primei platforme de 20.000 m², din capacitatea totală de 80.000 m².

„Platforma Dragomirești este cea de-a treia construită de NG Concept în România – filiala FM Logistic dedicată ingineriei construcțiilor. Această construcție reflectă imaginea FM Logistic în țara noastră, reprezintă identitatea noastră și este recunoscută în lumea logistică. Acest obiectiv a fost proiectat și construit conform cu cele mai recente standarde și tehnologii de construcție, scopul său fiind de a răspunde calității și cererii ridicate ale FM Logistic în zona de construcție. Din 2009, NG Concept și FM Logistic au decis să creeze o cladire durabilă în întreaga lume. Astăzi ne aflăm în plin proces de atestare și ne așteptăm să primim certificarea LEED® în câteva luni „, a declarat Veronica Vasilescu – directorul administrativ al NG Concept.

FM Logistic a oferit în ultimii 8 ani servicii de logistică companiilor farmaceutice globale, printre care: recepția, depozitarea, manipularea și pregătirea pentru livrare, gestionarea informațiilor privind fluxurile de produse, precum și configurarea serializării produselor pentru a se conforma reglementărilor UE care vor intra în vigoare începând din 9 februarie 2019.

„Procesul serializării a necesitat o investiție semnificativă în revizuirea echipamentelor existente, a sistemului informatic (hardware & software), a proceselor, toate acestea în conformitate cu Pharma Quality Assurance și procesul de Change Control. Soluția aleasă de FM este una deschisă tuturor posibilităților asociate, inclusiv serviciilor de agregare, dacă va fi necesar. ” a declarat Jean Francois Fusco – Corporate Healthcare Compliance Director FM Health.

Toate operațiunile de gestionare a depozitului sunt efectuate în conformitate cu cerințele GSP europene (bunele practici de depozitare) și PIB (bunele practici de distribuție) pentru produsele farmaceutice. Depozitul este dotat cu instalații pentru măsurarea și controlul temperaturii și umidității, instalate după cartografierea termică regulată (iarna și vara) a instalației. Aceștia asigură temperaturile specificate de producătorii de produse farmaceutice pentru produsele stocate în condiții normale (maximum 25 grade C), produse sensibile (păstrate între 2 și 8 grade C) și produse care necesită temperatură negativă de depozitate (între -25 și -15 grade C).

În plus, partițiile speciale pentru anumite tipuri de medicamente, echipamentele de depozitare și manipulare (scanere etc.), sursa de alimentare și sistemele speciale de securitate (control acces, camere video etc.), un sistem de rezervă garantează un management eficient al depozitării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here