Fabrica din Cluj a CSi Group are o noua instalatie robotizata pentru paletizare

CSi Group, companie specializata in solutii automatizate de paletizare, a inaugurat recent, la fabrica din Cluj-Napoca, noul i-Pal, un model dezvoltat si perfectionat in ultimii zece ani de echipele de ingineri din Olanda si Romania. Produs prima data in 2005 in Olanda, i-Pal a fost dezvoltat permanent si i s-au adaugat elemente de functionalitate integrata. Noul i-Pal, prezentat in premiera la Cluj-Napoca, realizeaza si impachetarea cu folie a paletilor si poate gestiona 35 de cutii pe minut si 40 de paleti pe ora.
„Primul i-Pal a fost realizat in 2005 de o echipa de ingineri olandezi. Intentionam sa folosim acest prototip doar ca model, dar am constatat un interes crescut din partea clientilor si aceasta instalatie robotizata pentru paletizare a devenit un produs extrem de cerut. Echipele de cercetare au lucrat permanent la dezvoltarea lui – in total, in cei zece ani s-au adunat 100 de mii de ore de cercetare din partea echipelor de ingineri. In primii ani, specialistii nostri din Olanda au lucrat la dezvoltarea produsului, dar ulterior inginerii romani s-au implicat tot mai mult, astfel ca putem spune ca peste 75% din produsul pe care il vedeti astazi, inclusiv functionalitatea adaugata in premiera de impachetare cu folie a paletilor, a fost conceput de inginerii de la Cluj”, a declarat Jan de Bruijn, CEO CSi Group.

Totodata, CSi a inaugurat un nou centru de productie pentru sistemele de paletizare – PAC. Situat in imediata vecinatate a fabricii existente, aici vor fi dezvoltate, testate si puse in aplicare toate conceptele de standardizare si modularizare a productiei, concepte care vor fi ulterior implementate la nivel mondial. Datorita tehnologiei inteligente folosite, timpul de livrare a unei instalatii robotizate personalizate va scadea de la 4-8 luni, cat este in prezent, la 8-10 saptamani, un record in domeniu. De asemenea, instalarea la fabrica beneficiarului va fi realizata in 48 de ore, fata de cateva saptamani, cat dureaza in prezent. La CSi PAC Cluj-Napoca va functiona si centrul de specializare al companiei, unde vor veni si angajatii de la unitatile de productie din Olanda si China ale grupului. In acest fel, Clujul isi intareste rolul de centru de importanta majora al CSi Group. „Ne bucuram ca acum, la aniversarea a zece ani de CSi in Romania si la Cluj-Napoca, sa inauguram cel mai modern centru de productie al grupului si sa vedem impreuna rodul atator zeci de mii de ore de cercetare din partea echipei de ingineri in noul i-Pal. Datorita performantelor inregistrate pana in prezent, activitatea CSi la Cluj-Napoca se va dezvolta in anii urmatori, ceea ce inseamna noi locuri de munca, taxe si impozite catre stat, dar si satisfactia de a pune orasul pe harta tehnologiei internationale in acest domeniu”, a precizat si Sorin Nutiu, directorul general al CSi Romania. Compania are peste 270 de angajati la Cluj, iar in anul urmator estimeaza ca va mai angaja aproximativ 50 de persoane.

Infiintat in 1964, CSi Group a devenit furnizor de incredere in domeniul solutiilor automatizate de paletizare si lider in industria de manipulare inteligenta a produselor. Compania isi mentine angajamentul fata de viziunea fondatorilor sai: produse fiabile si de calitate, profesionalism si sustenabilitate. Grupul are 460 de angajati, iar in 2014 a inregistrat o cifra de afaceri de 60 de milioane de euro. Unitatile de productie din Olanda si Romania (la Cluj-Napoca), deservesc cu precadere piata europeana. Printre clientii CSi se numara Mars incorporated, P&G, Nestle, Friesland Campina, Reckitt Benckiser, JTI, TetraPak, Pepsico, Unilever, Kellog’s, Danone, Mondelez International, Philip Moris, British American Tobacco.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.