Dragos Petrescu, HORA: „Antreprenorii horeca au o reala fereastra de oportunitate in Romania”

„Operatorii horeca din Romania trebuie sa investeasca in continuare pentru a beneficia la maxim de o adevarata fereastra de oportunitate creata in Romania de cresterea consumului, de un cadru economic sanatos pentru afaceri si de o legislatie avantajoasa fiscal. Cel putin din punct de vedere fiscal, ca si cost al investitiei, stam foarte bine, iar acest lucru reprezinta o oportunitate foarte mare pentru antreprenorii horeca. La nivel de industrie, vorbim de un ritm de crestere anual de circa 19%. Datele oficiale disponibile arata ca in Romania exista circa 26.000 de operatori horeca ce realizeaza, impreuna, o cifra de afaceri de peste 10 miliarde de lei”, a declarat astazi, 19 aprilie 2017, Dragos Petrescu, Presedinte HORA, in deschierea evenimentului Romanian Hospitality Conference desfasurat Sheraton Bucharest Hotel.
In mesajul de deschidere al evenimentului la care au participat circa 250 de antreprenori si furnizori, Dragos Petrescu a mai subliniat ca „horeca este o industrie care se remodeleaza continuu si care are nevoie permanent de repere solide, clare, eficiente. Industria ospitalitatii trebuie protejata insa, pentru asta, trebuie sa fim si mai uniti. Nu vom face acest lucru stand fiecare in restaurantul lui. Dorim sa atragem in HORA cat mai multi operatori independenti pentru ca astazi, organizatia pe care am realizat-o impreuna inseamna, in primul rand, acces la un inegalabil fond comun de experienta si o comunitate puternica”.
Pana la finalul acestui an, HORA isi propune sa ajunga la un numar de 100 de membri, afacerile celor 63 membri de astazi atingand peste 300 de milioane de euro.

Numarul operatorilor Horeca la nivel national – date centralizate in 2015

Cod CAEN declarat in bilant an 2015 Nr. Persoane juridice Total Cifra de Afaceri anul 2015 (Lei) Nr. Mediu de angajati Total Impozit pe profit an 2015 (Lei)
5610 – Restaurante 11.710 7.077.932.619 75.738 101.480.305
5621 – Activitati de alimentatie (catering) pt. evenimente 856 364.694.365 3.543 4.026.287
5629 – Alte servicii de alimentatie n.c.a. 544 558.347.730 5.096 8.213.237
5630 – Baruri si alte activitati de servire a bauturilor 12.694 2.158.034.610 26.355 21.193.013
Total Nivel NATIONAL 25.804 10.159.009.324 110.732 134.912.842

Date valabile pentru 2015

Articolul precedentGfK: „2017 va fi caracterizat de inflatie, ca urmare a relaxarii fiscale si a taierii TVA-ului
Articolul următorSchimbari in conducerea producatorului de lactate Olympus
Maria Hurduc
Este Business Unit Manager al Modern Buyer inca de la lansarea brandului, in 2008. Are o experienta de peste 16 ani in presa scrisa, iar in ultimii 11 ani s-a specializat pe domeniile Retail, FCMG si Horeca. Este absolvent al Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, specializarea Tehnologia Prelucrarii Produselor Alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.